prrrBerne, 12 qershjor  -Atoritet zvicerane duan te njoftohen dhe te dijne me shume  me të dhëna per udhëtaret ne disa vende te botës qe ia mesyejne ketij vendi.-Eshte ky nje projekt nga sekretariati i Shtetit për Migracion në konsultim për te dhenat mbi udhetaret ne kete liste te disa vendeve kryesisht nga vendet arabe, ruse etj..gjendet edhe Kosova, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra.

 

prprolrrKeshtu të dhënat e pasagjerëve nga Delhi (Indi), Hong Kong (Hong Kong), Mumbai (Indi), Muscat (Oman) dhe Singapori (Singapor), duhet të komunikohen në Zvicër. Këtu është draft konsultimi nga Sekretariati i Shtetit për Migrim (SEM) eshte njuftuar sot nga “Gazeta Federale”

Detyrimi për të dhënë informacion ka të ngjarë të miratohet në gusht dhe duhet të hyjë në fuqi në tetor ose nëntor. Faza e para test është e mundur. Kjo praktikë ekziston që nga viti 2011.

Fluturimet nga Dubai (Emiratet e Bashkuara Arabe), Dar es Salaam (Tanzani), Nairobi (Kenia), Prishtinë (Kosovë), Stamboll (Turqi), Moskë (Rusi), Casablanca (Marok), Marrakech (Marok), Ebu Dhabi (UAE), Doha (Katar), São Paulo (Brazil), Pekin (Kinë) dhe Shanghai (Kinë) janë të prekur tashmë nga një vendim të tillë të sem, nën alienet Akti për të përmirësuar kontrollin në të kufirit dhe luftën kundër emigracionit të paligjshëm.

Kompanitë rregullisht kryejne avionë linje apo çarter nga destinacionet e caktuara duhet të kontaktoni menjëherë pas fillimit të informacionit personal të pasagjerëve (identitetit dhe të dhënave në dokumentin e udhëtimit). SEM gjithashtu transmeton informacion për Shërbimin Informativ të Konfederatës.

SHPËRNDAJE