Zvicra është në hallë nga kriminlët dhe baniditët serbë, ku policia zvicerane vetëm këta muajt  e fundit ka kapur së paku 10 banditë serbë të cilët aktivitetin e tyre kriminalë e kanë shtrirë në Zvicër apo që jetojnë në Zvicër ose në Francë..Shumë prej tyre i takojnë grupit tashmë të njohur kriminalë të mafias serbe “Pink Panthers”

 

Bernë, 12 mars

« Tre serbë janë arrstuar në Zvicër.. » («Trois Serbes arrêtés en Suisse après un casse à Annecy »-“Tribune de Geneve”).  Pastaj kishte pasuar  vjedhja tjetër me rastin e thyerjes së butiqeve, vjedhja e bizhuterive në Lausanne prej reth 2 milion frangash, ka njoftuar policia,  e cila bandë i takonë  grupit kriminal  mafioze serbe « Pink Panthers » të cilët  kapën në flagrancë në një hotel në Paris..

 

Pas këtyre vjedhjesh serike dhe kriminaliteti nga këta serbë në Zvicër, me ndijhmën e  banorëve të Meinier  kishin ndihmuar policnë rajonale në kapjne e  hajdutëve tjerë serbë, të cilit  duke ikur  kishin  “shkelur” veturën e tyre në 130 km/h në orë e mëngjesit rreth  orës 9h: 30 min. (« Les deux suspects, 36 et 38 ans, possédant de faux papiers d’identité et qui seraient Serbes, ont pris la fuite vers la France en train après ce braquage.. » (« 20 Minutes) . Sipas policisë ata kishin veturë ngjyrë hiri dhe me tabel të francës dhe i takonin një grupi të banditëve dhe hajdutëve që kalonin kudirn për aktivitet rkimanle në Zvicër.

 

Gjatë muajve të fundit  policia zvicerane ka arrestuar edhe tre kriminelë serbe (Trois hommes d’origine serbe ont été arrêtés en Suisse cette semaine) kanë raportuar mediat frankofone. Fjala ketu është për grupe dhe banda hajdutësh që vinjnë ka shteti fiqnjë, nga Annecy (FR) për të zhvilluar aktivitete kriminale njofton polci akantonale e Gjenevës. Gjatë aksionit të fundit polcia e kantonit të Gjenevë snë bashkëpunim me atë zvicerane dhe franceze ka arritur sukses në kapjen  e këtyre bandave kriminaleme origjinë ng Serbia. Policia zvicerane, njofton se tek të arrestuar janë gjetur shumë sende të vjedhura, janë gjetur stoli, e gje sende tjera të cmueshme me vlere prej 20.000 eurosh. Edhe para arrestimit të këtyre tre kriminelëve serbe ne Zvicër, sipas policisë, ka pasur arrestime të tilla të cilët janë ekstradur menjëherë në Serbi ose në Francë, prej nga kanë ardhur.

SHPËRNDAJE