Hajredin Kuci, ka njoftuar agjencinë inmformative « Presheva jonë » se prenzeca e delagacionit të Republikës së Kosovës në Gjenevë,  rrespektivisht në punimet katërditore të Forumit ndërkombëtar të Crans Montana do të shfrytëzoj edhe për lobim pro njohjeve të reja të pavrësisë së Kosovës..

Gjenevë, 12 nëntor/ AIK-Presheva Jonë  

Zv..kryeministri dhe Ministri i Drejtësisë së Kosovës, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, nga data 16 deri me 19 nëntor 2011, do të qëndrojë për vizitë zyrtare në Gjenevë të Zvicrës për të marrur pjesë në Samitin ndërkombëtar të Cans Montana, kanë njoftuar burimet e forumit në fjalë për agjencinë informative « Presheva jonë » Ndërsa, zv.kyremisnitri ynë z.Kuci i cili në Gjenevë do të shoqërohet nga gouvernatori i Bankës së Republikës së Kosovës z.Gani Gërguri për agjencinë tone reth këaaj vizite ka deklaruar se « kah mesi i javës së ardhshme pas një vizite një ditore në Hgaë, për katër ditë rresht do të gjendemi në Gjenevë për marrur pjesë në Forumin botërpre të Crans Montana. Ne ket forum ne jem ftuar si delegacion nga Republika e Kosovës ku do të përfaqësojmë shtetin tonë, që njëkohësisht do të lobojmë edhe me përfaqësues të vendeve botërore që hezitojnë ende të njohin pamvarësinë e vendit tonë… » Do shtuar se në këtë Forum me karakter ndërkombëtar do të marrin pjesë qindra personalitete botërore në mesin e tyre edhe dhjetra president, kryeministra e ministra  të e qveerive të ndryshme sikur edhe nga Kosova ashtu edhe nga Shiqpëria dhe vendet tjera të ballkanit. Nga Serbi ende nuk dihet se kush do të marrë pjesë. Sipas burimeve të organizatorëve Beogradi ende nuk e ka konfirmuar pjesëmarrjen,  e cila ndoshta si zakonisht mund të tërhiqet për shkak pjesëmarrje së delegacionit nga Republika e Kosovës.

SHPËRNDAJE