Leipzig, 20 prill -Bëhet fjalë për  13-vjeçarin Qendrim Nimonaj dhe 11-vjeçarin Leutrim Nimonaj, vëllezër me prejardhje nga Kosova të cilët kanë qenë të vendosur me një vendbanim kolektiv në Borsdorf afër Leipzigut. (“Die Polizei sucht mit Hochdruck nach zwei Kindern aus Borsdorf bei Leipzig. Seit Donnerstagmorgen, 6 Uhr, fehlt von dem 13-jährigen Qendrim Nimanaj und dem 11-jährigen Leotrim Nimanaj jede Spur”) ka njftuar policia gjemrane, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Pas bërjes publik të lajmit se në Gjermani kanë humbur dy fëmijë te mitur shqiptarë ka patur një angazhim të madh edhe policor por edhe angazhim nga misioni i Kosovës në këtë vend për të marrë vesh për fatin e dy fëmijëve.

Ambasada e Republikës së Kosovës në Gjermani ka njoftuar sot se pas angazhimit të madh me autoritetet policore gjermane kanë arritur të vijnë deri tek dyshimi i parë për dy fëmijët që ishin zhdukur në mëngjesin e së enjtes.

Sipas njoftimit, në bazë të dhënave që ka ofruar nëna e fëmijëve, ajo është deklaruar se, familja Nimonaj është me përkatësi rome nga komuna e Klinës dhe gjendej si azilkërkues në Gjermani që nga viti 2014.

Mesohet se babai disa ditë me parë ishte riatdhesuar nga autoritetet gjermane për në Kosovë se bashku me 5 fëmijë, përderisa në Gjermani kishte mbetur nëna shtatzënë me tre fëmijë të tjerë, dy nga të cilët ishin larguar në drejtim të panjohur në mëngjesin e ditës së enjte.

SHPËRNDAJE