Komisioni Komunal i Zgjedhjeve në Preshevë sot, për shkak të paligjshmërisë së saj, anuloi zgjedhjet në gjashtë vendvotime ku do të përsëritet vota, tha sot kryetari i Komisionit Komunal Zgjedhor në Preshevë Zeqir Miftari, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Në Preshevë ishte dje hapur 38 vendvotime ku votimi i duhur mund të ketë përdorur një total prej 38,751 votues.

 

Deri dje hanin e pinin bashke, Ardita e Shqiprimi, para 24 dhjetorit akuzonin njeri -tejtrin si bashkepuntor te Beogradit ?!

Zeqirja Miftari i tha per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”  se zgjedhjet u anuluan në tri qendrat e votimit për shkak se ka pasur parregullesi, ka pasur më shumë fletë votimi në kutinë e votimit se pjesëmarrjen, ndërsa dy vendvotime nuk ishin certifikatat drejtuar për votimin jashtë vendvotimeve.

Bazuar në rezultatet preliminare Shqipërim Arifi i Alternativës për Ndryshim ka dalë fitues i zgjedhjeve për kryetar të komunës së Preshevës që u mbajtën edhe në katër komuna tjera në Serbi.

Në këtë garë ai raportohet se mundi Partinë Demokratike Shqiptare që udhëhiqet nga Ragmi Mustafa dhe atë Për Veprim Demokratik të Ardita Sinanit.

Serbet e Preshevës me vetem 894 (s’) mund te jene pjese e Kuvendit te ri të Preshevës?.. 

Nga tetë listat zgjedhore që kanë marrë pjesë në zgjedhjet lokale në Preshevë, pesë kaloi pragun, duke përfshirë një listë të Aleksandar Vucic – unike për Serbinë e cila ka marrur 894 vota, ose 5.88 për qind pjesëmarrje.

Sipas këtyre rezultateve, në zgjedhjet lokale e djeshme në Preshevë më së shumti vota ka fituar Alternativave për Ndryshim e Shqiperim Arifit e cila është votuar 5,504 votues ose 36.2 përqind pjesëmarrje.

 

Miftari: Në gjashtë vendvotime ku do të përsëritet vota, ka gjithsej më shumë se 9,000 zgjedhës


Me pas vjen Partia Demokratike e Shqiptarëve – Ragmi Mustafa me rezultatet e reja me 4.550 vota, ose 29.9 për qind, kurse Partia për Veprim Demokratik e Riza Halimit alais  Ardita Sinani vetem 1,870 vota, ose 12.3 për qind, ndërsa listën zgjedhore Grupi i Qytetarëve për reforma të ndryshojë Partia Demokratike e Shqiptarëve – Sami Salihu fitoi 1.419 vota ose 9.3 për qind.

Komisioni Komunal i Zgjedhjeve në Preshevë sot duhet të vendosë për përsëritjen e mundshme të zgjedhjeve lokale në disa qendra votimi, dhe sipas rezultateve paraprake shumica e votave u fituan nga Alternativa për Ndryshim me 37 për qind, tha Presidenti i Komisionit Komunal Zgjedhor, Zeqiri Miftari. Zgjedhjet do të përsëriten në qendrën e votimit 5 ku votimi u ndërpre rreth orës 14-te, shton z. Miftari. Ai tha se në gjashtë vendvotime ku do të përsëritet vota, ka gjithsej më shumë se 9,000 zgjedhës.

Nga tetë listat zgjedhore që morën pjesë në votimet  në Preshevë, katër nuk kaluan pragun, ndër të cilat është edhe lista serbe e presidentit Aleksandar Vuçiq – Për Serbinë unike, me 4.9% të votave të fituara.

 

Sipas rezultateve paraprake, nën prag kane mbetur  tri parti, ajo e Unionit Demokratik Shqiptarë e Naser Aziri me 358 vota ose 2.35 për qind, pasatjk  ajo e  Bashkimi Demokratik i Luginës – Skender Destani i cili fitoi 326 vota ose 2.1 për qind si dhe Partia Demokratike – Xhelal Memeti votoi për 280 zgjedhës ose 1.8% të votuesve.

SHPËRNDAJE