Deri tani Extrasolar Planets Catalogue ka identifikuar 573 planete qe rrotullohen pranë sistemit tone diellor dhe ekipe te ndryshme ndërkombëtare te astronomëve janë duke konkuruar se pretendojnë te kenë identifikuar planetin e pare te banueshëm te ngjashëm me tonin.

Dhe siç shkruan Usa Today, kohet e fundit grupi gjerman i udhëhequr nga Lisa Kaltenegger, ka raportuar një planet 3.6 here me te madh se Toka duke u rrotulluar rreth yllit HD85512.

SHPËRNDAJE