Ministri i Thacit, Abelard Tahiri  nga PDK qe dite me pare vizoti Bujancolit ne prcjelle te SUP-it serb, hanger kebapa me kajmak ne Bujanoc me Shaip Kamberin, sipas ketij te fundit,  paska dhuruar edhe 40 mije euro për SHF ”Desanka Maksimovic” ( e cila kosaretr i quante “siptari” e ata ne Shqiperi “albanci”) ne Bujanoc. Kurse shkollat shqipe “Migjeni” dhe “Zenel Hajdini” ne Caravajkë dhe Medvegje s’kane nxemja as ujë?!, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ne prag te zgjedhjeve ne Kosove dhe Presheve nje minister i Thacit (PDK) i bani një “izaret” Bujanocen i pritur nga shefi i kesaj komune Shaip Kamberi. Ndryshe mediat ne ballkan kane shkruar si sakndaloze se ministri Tahiri (PDK) me nje vizite ne Bujanoc pretendon te blejë votat e Lugines ne Kosovë me 40 mijë €?!

Në mbledhjen e mbajtur më datën 20 tetor 2017, ka aprovuar vendimin e Ministrisë së Drejtësisë për ndarjen e mjeteve buxhetore nga Kodi Ekonomik, Subvencione për etnitete Publike në vlerë prej 40.000 euro, për ndihmë financiare për renovimin e shkollës fillore në fshatin Samolicë, Komuna e Bujanocit, te ciles shkollë ja kishte fshhur Shaip Kamberi emrin “Desanka Maksiomovic” e cila shiptaret e Kosoves i quante “siptari” kurse ata te Sqhiperisë “Albanci”

Do perkujtuar se kjo qeveri (me heret e Mustafes dhe Thacit) keto vitet e fundit kane aprovuar shume vendime per Luginen por asnje nuk eshte reralizura, si per rezoluten e kuvendit, si per 400 mije euro per KKSH-ne ne Bujanoc, por deri tash kush sytë nuk ia ka pa ketyre mjeteve.

Ndryshe burimet e Qeverise se Kosovës kane njoftuar agjencine e lajmeve “Presheva Jone” Mjetet e premtuara (40 mije €) per Bujanocit ende nuk jane derdhur. Sipas ekonomistëve dhe juristeve nga kabinetit i qeverise së Kosovës, jane disa procedura te kogja të gjata dhe besa te komplikuara te derdhen para nga qevveria e Kosovës ne Bujanoc, sepse gjithecka duhet me shku permes bankave serbe te cilat mjete Beogradi nuk i pranon nga “qeveria e Republikës së Kosovës”

Se kur do te jepen keto mjete per Bujanocin zyrtari i lart enga kabineit i qeverise së Kosovës ne oret e mbemjes (e henë, më 23 tetor ) ka phuar per agencine elajemeve “Presheva Jonë” ka pohuar se “sa jam ne dijeni se ato mejete ende nuk kane derdhur, cka mendoj se ende nuk kane shkuar, meqe neviitet procedure. E di se e vendimi eshte marrur, por ato nuk e besoj se jane derguar, edhe sikur t’i kshim ato pare pale, n xhep sado kudo neovitet nje prcodure zyratare dhe nuk dime se me i derdh ato mejete kur Beogradi nuk i paron me vuile te Republikës së Kosovës”

 

SHPËRNDAJE