Ministri i Thacit, Abelard Tahiri qe hanger kebapa me kajmak ne Bujanoc me Shaip Kamberin, ato 40 mijë eurot e premtuar ende nuk i ka dhuruar (dokument) Bujanocit, kjo ju ehste konfrimuar agjencise se lajemeev “Presheva Jonë” nga qeveria e Kosovës.

 

Ne prag te zgjedhjeve ne Kosove dhe Presheve nje minister i Thacit (PDK) vizitoi Bujanocen i pritur nga shefi i kesaj komune Shaip Kamberi.  Në mbledhjen e mbajtur më datën 20 tetor 2017, ka aprovuar vendimin e Ministrisë së Drejtësisë për ndarjen e mjeteve buxhetore nga Kodi Ekonomik, Subvencione për etnitete Publike në vlerë prej 40.000 euro, për ndihmë financiare për renovimin e shkollës fillore në fshatin Samolicë, Komuna e Bujanocit. Do perkujtuar se kjo qeveri (me heret e Mustafes dhe Thacit) keto vitet e fundit kane aprovuar shume vendime per Luginen por asnje nuk eshte reralizura, si per rezoluten e kuvendit, si per 400 mije euro per KKSH-ne ne Bujanoc, por deri tash kush sytë nuk ia ka pa ketyre mjeteve.

Ministrat e Thacit ne Bujanoc vetëm premtuan e hanger kebab dhe shkuan. Dhe ne menyre dinarike me e kompremtuar qeverine “haradinaj”,  apo shkurt e shqip, me ja ngul, mjete keto te cilat edhe nese nuk jepen,  ata jane te paster, mbeten ne te terëm, duke u arsyetur “valla ne i kemi premtue, por qeveria Haradinaj spo ju ua jep..”?!

Ndryshe burimet e Qeverise se Kosovës kane njoftuar agjencine e lajmeve “Presheva Jone” Mjetet e premtuara (40 mije €) per Bujanocit ende nuk jane derdhur. Sipas ekonomistëve dhe juristeve nga kabinetit i qeverise së Kosovës, jane disa procedura te kogja të gjata dhe besa te komplikuara te derdhen para nga qevveria e Kosovës ne Bujanoc, sepse gjithecka duhet me shku permes bankave serbe te cilat mjete Beogradi nuk i pranon nga “qeveria e Republikës së Kosovës”

Se kur do te jepen keto mjete per Bujanocin zyrtari i lart enga kabineit i qeverise së Kosovës ne oret e mbemjes (e henë, më 23 tetor ) ka phuar per agencine elajemeve “Presheva Jonë” ka pohuar se “sa jam ne dijeni se ato mejete ende nuk kane derdhur, cka mendoj se ende nuk kane shkuar, meqe neovitet procedure. E di se e vendimi eshte marrur, por ato nuk e besoj se jane derguar, edhe sikur t’i kshim atp pare pale, n xhep sado kudo neovitet nje prcodure zyratare dhe nuk dime se me i derdh ato mejete kur Beogradi nuk i paron me vuile te Republikës së Kosovës”

SHPËRNDAJE