Ky apel vie për ndihmë drejtuar popullatës së qytetit të Preshevës , të cilët e dijnë gjendjen e mjerushme të varrezave të tanishme dhe që dëshirojnë të kenë varreza të planifikuara mirë, të rrradhitura sipas një modeli unik për të gjithë që vorrosen aty  dhe të mos ketë kurrnjëfarë dallimi tek zbukurimi i tyre.

Ndihma është për secilin person e mirëseardhur dhe do të ketë hise në këto varreza çdo musliman dhe muslimane, njofton agjencia informastive “Presheva Jonë”
 
Preshevë, 25 korrik/ AIK-Presheva Jonë
 
 
Në suaza të angazhimit në trevën e komunës së Preshevës gjatë këtyre muajve është filluar angazhimi për varrezat e reja të qytetit, njofotn agjencia informative “Presheva Jonë”. Por për elaizimin eketij prohketi nevoitet ndihma  exhematit dhe qyterave të Preshevës, ka dekalruar për agjencinë tonë Imami i xhamisë.
Ky angazhim i këtij lloji vie si kërkesë e domosdoshme për zgjerimin dhe regullimin e varrezave të qytetit të Preshevës. Në këtë drejtim Këshilli i xhamisë Ebu bekër Es-sidik në Preshevë, bashk me imamin dhe xhematin që disa muaj kanë  marrë iniciativë për blerjen e truallit për varreza. Ky truall i varrezave është i kontruaktuar për blerje dhe ekziston marrëveshje mes blerësit – xhematit të qytetit të Preshevës- dhe shitësit.
Ky apel vie për ndihmë drejtuar popullatës së qytetit të Preshevës , të cilët e dijnë gjendjen e mjerushme të varrezave të tanishme dhe që dëshirojnë të kenë varreza të planifikuara mirë, të rrradhitura sipas një modeli unik për të gjithë që vorrosen aty  dhe të mos ketë kurrnjëfarë dallimi tek zbukurimi i tyre.
Ndihma është për secilin person e mirëseardhur dhe do të ketë hise në këto varreza çdo musliman dhe muslimane.
Është për ta veçuar faktin se këto varreza edhe së shpejti do të bëhen vareza të tërë qytetit të Preshevës, andaj sa më shpejt që të bëhet grumbullimi I mjeteve për varrezat aq më shpejt edhe do të përfundoj tërë projekti i varrezave. Njofton shërbimi Informativ i Xhamisë Ebu bekër Es-sidik në Preshevë
SHPËRNDAJE