jermemvvPreshevë, 2 shtator – neser, e shune me  3 shtatorit doi t emabhe tnje protesdte ne Prishtine në kundërshtim të zgjedhjes së ish ministrit serb Vuk Jeremiq si Sekretar i Përgjithshëm i OKB-së njfotn agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve te Lëvizja Vetëvendosje.

“Misioni i OKB-së që duhet të mbrojë të drejtat e njeriut, është para rrezikut që të zgjedhë njeriun më të gabuar për sekertar. Derisa ky mision duhet të jetë garancë për kujdes ndaj viktimave e njerëzve të diskriminuar është duke shkelur mbi gjenocidin ne Bosnjë, Kosovë dhe Kroaci nëse zgjedh ish – ministrin e Jashtëm serb Jermiq.

Kujtojmë se Serbia nuk ka kërkuar falje për krimet e bëra. Nuk ka dëmshpërblyer për to. Serbia, dhe vetë Jeremiqi, në cilësinë e ministrit ka ushtruar politikë ndarëse e kundër Kosovës në arenën ndërkombëtare. Është angazhuar për ta bllokuar atë. Ne duhet të ngremë zërin e kundërshtinsë tonë për këtë çështje. Këmi të gjitha arsyet për ta kundërshtuar këtë kandidat dhe këtë duhet ta bëjmë duke marrë pjesë edhe në protestën e nesërme”, thuhet në njoftimin përcjellur nga agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE