Mauthausen, 7 maj  -Ministri i Punës dhe Çështjeve të Veteranëve ‘Aleksandar Vulin ka zbuluar një pllakë të re përkujtimore dedikuar për serbët e vrarë në Mathauzen në Austri, por kur ministri  serb ka apre duke vbalur flamiri i Repoublikes se Kosovës i ak ambte plalkat ne dore dhe ka ikur nga aty, njoffton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Vulinit pas  Mauthausenit duhe të vej kunorë edhe ne Recak, për masakrat  serb nga Hitleri i ballkanit Miloshevic

Ministri Aleksandar Vulin në Mauthausen, la përkujtimin, në shenjë proteste në prani të vetëshpallur delegacionit të Kosovës në mbledhjen dhe paraqitur një protestë zyrtare.

“Por delegacioni ynë nuk mund të lejojë që shikuar në heshtje si flamurin e shtetit të rremë të Kosovës këtu si shtetet ligjit dhe si e quajnë si të ishin pjesë e anifašističke koalicionit “, tha Vulin për Tanjug

Ai theksoi se Kosova nuk është shtet për ne dhe nuk mund të paraqitet në ndonjë mënyrë tjetër, përveç siç lejohet.

“Flamuri i Kosovës në mes të shteteve nuk mund të jetë. Flamurin e Kosovës asgjë për të parë në mesin e anëtarëve të koalicionit anti-Hitler në mesin e fituesve “, paska thënë Vulin.

Ai vuri në dukje se Serbia nuk mund të përballojë për të marrë mbi sovranitetin e saj dhe krenarinë e tij shkeli në mënyrë të tillë brutale.

SHPËRNDAJE