Preshevë, 7 maj – Para tri ditëve medeiat serbe due ju rferuar bruimeve te tyre te sigurta” nga  Sherbimi sekret i ushtrisë serbe (VBA) shkruajnteN par rReshutr duKe bere lajm te dites se “jane sekuestruar një arsenal të madh armësh, mijëra sish në rajonin e Preshevës dhe Bujanovcit, si dhe përgjatë kufirit me Maqedoninë”

 

Lidhur me këte “zbulim” ne mediave serbe agjencia e lajemeve “Presheva jonë” ne konakt ne shërbimet e huja nderkombëatre qe ne start kishte shprehu dyshime e cila doli me shkrimin me titull: “Vërtetë a kishte “konfiskim të mijëra armëve” në Preshevë?.. a Mund të pasojnë aksione e bastisje në Luginë në emër të “kerkimit te armëve” 

Madje agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” kishte shprehur dyshime se pse ky lajm nuk u raportuar me kohë, por me vonesë, pas nje jave ?!

Mediat serbe kihsin raportuar se “Nga aksioni i Shëbimeve sekrete  te armte serbe paska “konfiskuar mijera armte tete gjitha llojeve në Preshevë dhe Bujanoc qe kihisn destinacion  Maqedoninë” (..nekoliko hiljada pušaka, mitraljeza, minobacača i ručnih bombi koje su pripadnici te službe otkrili na području u blizini Preševa i Bujanovca..)

Vërtetë a kishte “konfiskim të mijëra armëve” në Preshevë?.. kur dihet se në Preshevë nuk ka fabrike as te bukëve e leje më të armëve. A Mund të pasojnë aksione e bastisje në Luginë në emër të “kerkimit te armëve”..kishte shkruar para tri dite agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke vene dyshime ne keto infomacione për “kapjen e ketij arsenali te madh te armëve ne Presheve dhe Bujanoc..”

Dhe pas tri dite rremuje e propagande ne faqe te para te mediave serbe, sot me ne fund demantohet ky informacion nga vete ato media qe dje spekuluan me tituj bombastik per kapjen e mijera armeve ne Preshevë?!” Sot lasmi me i ri nga Beogradi vjen me titullin “Vertete VBA- Shërbimi sekret i ushtrisë serbe a kishte konfiskuar kete arsenal te armeve ne Preshvë?, sipas mediave serbe, ky informacion mbetet i paverifikuar  (“VBA zaplenila oružje? Neproverena informacija -O akciji Vojnobezbednosne agencije u kojoj je “zaplenjeno oružje koje je trebalo iz Preševa i Bujanovca da stigne u Makedoniju” nema zvaničnih informacija.).

Sipas B92 “ky lajm  është raportuar nga mediat e Beogradit, duke përmendur se në fushatën e fshehtë konfiskuar disa mijë pjesë të pushkë, mitralozë, mortaja dhe granata dore.” trasnmeton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Se ishte genjeshter lajmi i mediave serbe ka deshmuart sot edhe Milovan Drecun i cili për Radio Beogradin ka  deklaruar se deshon ne ekto raprtime dhe se  ai nuk e ka parë një infomacikon te tillë zyrtar që eshte verifikuar ky burim qe thirren mediat serbe, mbi kapjen  e këtij  arsenali armesh  ne Preshevë. Nje lajm  i tille për “kalimin e 800 forcave shqiptare nga Kosova ne Maqedoni ” po ashtu eshtë demantuar nga autoritet maqedose dhe kosovare. Se Serbia po zhvillon me arme kontrabande, propagande apo lufte speciale vetem ajo mund te dije,  se cila eshte e vertetë, qe ne fakt te gjitha keto mund të jene të verteta! 

SHPËRNDAJE