drashkooPreshevë, 20 maj  -Vuk Drashkoviq: Kosova është shtet ! (“Vuk Drašković: Kosovo je država“) ehsdtze yk titulli i mediave serbe duke ju referuar deklaratave të liderit të Lëvizjes Serbe për Ripërtëritje (SPO) Vuk Drashkoviq ish-kyetmnister serb, trasnemton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

I pyetur nëse ai është i angazhuar për njohjen e Kosovës, Drashkoviç tha se pavarësia e Kosovës është e njohur shumica e shteteve anëtare të BE-së dhe OKB-së, për të “respektuar këtë realitet”, të cilën unë nuk e bëri gabim, por ajo e bëri Sllobodan Millosheviqin.

“Kosova është shtet i pavarur, Kosova është shtet. Nëse ne si ai apo jo autizëm serbe. Nuk ka të, faji im në këtë të vërtetë, përveç fajit se unë jam fajtor, sepse unë nuk e mohojnë të vërtetën,” tha Drashkoviç.

 

“Une edhe në vitin 2012 e kam përkrahur liderin e Partisë Progresive Serbe (SNS), Aleksandar Vuçiq, për shkak të angazhimit të tij strategjike ndaj integrimeve evropiane është rruga e vetme e arsyeshme për Serbinë në të ardhmen. Unë nuk mund të mos duan të jenë vetë dhe gjithçka opozita kishte SPO, me viktima të mëdha njerëzore, mbështetur nga themelimi i saj”, ka thënë Drashkoviq për numrin e ri të së përjavshmes “Express”.

Ai gjithashtu tha se “strategjike” të kënaqur me të zbatuar nga të Serbisë kryeministri Vuçiç, jo në “disa detaje” të kësaj politike, duke shtuar se në Evropë nuk mund të shkojnë me shërbimet e pareformuara sigurisë dhe, siç tha ai, “personeli korrik” .

“Është e padiskutueshme se ata të gjithë mbështetje dhe për të lëvduar kryeministrin. Kjo është ajo që është më e rrezikshme … Aleksandar Vuçiq ka për të përkulet për ata që dyshojnë çdo gjë që asgjë nuk amine ishte pa bazë dhe arsyes, dhe të heqin dorë takojevića. E them këtë nga vet përvoja “, tha lideri i SPO.

 

Ai u dërgua në Serbi, duke ndjekur shembullin e Gjermanisë së pasluftës, politika duhet të dënojnë krimet dhe humbjet që nuk mund të jetë ajo që është drejtësia, dhe se një politikë e re duhet të refuzojë çdo gjë relativizojë ose mohojnë krimet e regjimit të Millosheviqit krime të tjera kundër serbëve dhe se “të gjitha armiqësitë që prodhohen regjimi kthehet në miqësi.”

Draskovic është përgjigjur pozitivisht në pyetjen nëse, pavarësisht bombardimit të Serbisë në vitin 1999, u kthye në një marrëdhënie të miqësisë me SHBA dhe NATO-s.

SHPËRNDAJE