Résultat de recherche d'images pour "serbia shkaterroi kishat xhamite kosovë"

Prishtinë, 16 prill  -Sot jo vetem ne Kosovë, por edhe ne organiata nderkombëatre ka mjaft dëshmi mbi krimet dhe masdakrat serbe si dhe dëmet njerëzore dhe materiale qe i bene ata gjate luftes se fundit ne Koaovë, qe nuk kyrsyen as shkolllat dhe objekt fetare. Bilanci i luftës në Kosovë në vitin 1998-1999 është si vijon: Shtëpi të shkatërruara – dëmtuara të popullatës shqiptare: 100.589. Shkolla të shkatërruara 358.

 

Serbia ne emer te “paqes” dhe si “gardiane e “kristianizmit” ne Ballkan shkaterroi 250 objekte fetare (kisha e xhami) para syve te veropianeve?!

Image associée

Serbia po ashtu vrau 130 zyrtarë fetarë, bashke me ta shakterroi qindra xhami gjatë luftës. Sipas të dhënave nga komunitetet fetare katolike. Objekte fetare (xhami, teqe, tyrbe) u shkaterruan 215 bashke me to edhe 5  Kisha katolike, shkruan aghencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar raporteve te OKB-së dhe organizatve nderkombëtare..

Dhe tash kur degjon se Beogrdai apo presidneit serb dergj lot krokodilli per djekgjen natyrale te katedrales “Notre Dame” ne Paris duke qesharake, perderisa dje serbet dogje  shaketterua ne menyre insitucionale qindfra kisha e xhamija ne Kosovë?!

Vucici para se te ndehmoje ne ndertimin e “Notre Dame” ne Parsi te n’dihmoje ndertimin e kishave dhe xhamive qe serbet shkaterruan ne Kosovë

 

Ai ne emer te Serbise paska shprehur gatishmerine e Beogradit te ndihmoje ndertimin e kishes, katedrales se djegur ne Paris duke thene: Jemi të trishtuar për Notre Dame, jemi gati të ndihmojmë rindërtimin e saj (“Vučić: Tužni smo zbog Notr Dama, spremni smo da pomognemo njegovu obnovu”), transmton agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

Keto deklarime mediale te prewsidneit serbe dy ore pas djegjes se “Notre Dam”, nese s ehste fushate apo lobim me me kishen franceze, duket Vucic po del “humanist” ose qesharak i cli end enuk ka kerkuar flaje Kosovës, shiptareve per shaketerrikmine qindra kishave dhe xhamive nga serbet, shkruna agejnc ia e lajemeve “Presheva jonë”.

Résultat de recherche d'images pour "masakrat serbe kosovë"Image associée

Résultat de recherche d'images pour "masakrat serbe kosovë"

SHPËRNDAJE