“Zoti na ruajt”, ishte përgjigja e Presidentit të Serbisë Aleksander Vucic i cili sot u gjend ne nje fabrike tekstili ne Leban, ne pyetjen e korrespondentët FoNet në lidhje negociatat mes Beogradit dhe Prishtinës qe komunat e Bujanocit dhe Preshevës te jene pjesë e një marrëveshje për zgjidhjen e çështjes së Kosovës (Bože sačuvaj da je Medvedja deo resavanja pitanja Kosova..)  transmetonj agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Nuk mendova se ishte diçka e tillë, mund të ishte dikush tjetër, ndoshta, mendova. Nuk ka rëndësi për mua..” ka shtuar Vucic.

Do perkujtuar se mediat dhe autoritet serbe vazhdojne te permendin fjalet dhe gatishmerine e pretendetit per kryetar Presheve Shqeprim Aridit se ” ata nga Presheva kanë kerkuar te trokasin ne dyert e qeverise serbe”

“Përndryshe, në qoftë se kam pasur dcika konkrete që unë do të shkoj në Medvegjë, kështu që unë do të thoja për njerëzit. Në veçanti, ne kemi punuar rrugët, në mënyrë të veçantë ne kemi qenë bërë projekte të tjera të infrastrukturës, dhe unë shpresoj se, kur ne kemi një investitor të ri, por për të shkuar atje dhe të punojnë së bashku me njerëz të ne festojmë..” shtoi Vuçiç.

Pyetjes vijuese  rreth serbëve në Kosovë dhe shqiptaret e tri komunave ne Jug te Serbisë Vucic u përgjigj: “Më konkret, unë shpresoj se do të jenë në gjendje të jetojnë dhe ata të mbijetojnë…”

“Unë nuk e di cfare po mendoni, në qoftë se ju mendoni se dikush do të shkojnë nga shtëpia shtëpi për shtpi te jap 100.000 euro, nuk do te ndodhte. Njerëzit duan të mbijetuar, për të jetuar në shtëpitë e tyre, ata kanë një të ardhme për fëmijët e tyre, të gjitha gjërat për të cilat ne jemi duke luftuar për të qëndroni dhe keni më shumë fëmijë, “tha Vuçiç.

Ai uroi serbët e Kosovës, ku, ai tha se, lindje te reja, si ato njëqindtë në maternitet në Pasjan. Është një lajm i mrekullueshëm dhe dua gjithçka më së miri..” tha ne fund Vuçiç.

SHPËRNDAJE