Bujanoc, 7 mars -Vizita e Presidentit shqiptar Bujar Nishanit ne Lugine e Preshvces, te nisur sot ne ora 12-te ne Bujanoc po ndiqet me intersim te madh jo vetëm nga popullata shqiptare entik ne rajon, por edhe nga mediat e shumta, por edhe nga autoritet serbe serbe qofte lokale apo qendrore  në Beograd.

Nga keto te fundit nuk munguan deklaratata e akuza rreth vizites se Nishanin nemesin e shqiptareve etnik ne Luginene Preshevës siku ajo e kryemnistrit apo ministrir serb Aleksandser Vuucici dhe Ivica Dacic te cilet folen per “mungesen e himnit serb gjate vizites se presidentit shqiptar ne Bujanoc” (?!) apo refrenin tashme te njohur serb “provokacija”, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

“Askujt nuk do t’i lejojmë që të ëndërrojë ëndrra në llogari të territorit tonë dhe interesave vitale të vendit tonë..”, ka thënë të martën kryeministri i Serbisë duke komentuar vizitën e presidentit të Shqipërisë Bujar Nishani në Kosovën Lindore. Keto prtononcime Aleksandar Vucic i cili gjendet ne vlugun e fushates presedenciale, i pyetur rreth vizites se Nisdhanit ne Bujanoc

Mendoj se ka vepruar në menre të mençur dhe racionale, tha Vucic, duke shtuar se preidenti shqiptar u prit si çdo mysafir.

Rreth vizites ne fjalë, atje kemi perfaqesuesin e qverise sonë kyretzarin e  Trupit Koordinues për Serbinë Jugore, Zoran Stankoviq,  por nuk ishte mirë që nuk u dëgjua himni kombëtar i Serbisë në pritje e presidentit ne Bujanoc, ka shtuar ne fund Vucic.

SHPËRNDAJE