finflflfdFinlande, 4 dhjetor -Sot ne oret e pasdiutes ne kufirin finlando-rus (në Imatra) janë vrare tre gra, dy prej tyre gazetare nga një njeri i armatosur me një armë. Nuk ka asnjë motiv të njohur deri tash, njofton agjencia e lajmeve “Preshgeva Jonë” duke ju referuar burimeve  finalndeze nga STT

 

Mesohet s eviktimat jane kryetarja e Këshilli Bashkiak i qytetit finlandez të Imatra, pranë kufirit rus, dhe dy gazetarë lokalë u vranë me armë zjarri në prodhimin e një restorant të shtunën në mbrëmje. Në një konferencë për shtyp, hetuesit cituar nga agjencia e lajmeve STT njoftoi se tre gra u vranë nga një njeri i armatosur me një armë që u ndalur shpejt.

 

Policia zbuloi se njeriu në paraburgim, të moshës 23, ka qenë i dënuar për vepra penale të dhunës

finldanndAjo tha të dielën e saj në pyetje let paqartë shfaqet vrasje celular trefishtë, dhe ai mund të kishte zgjedhur viktimat e tij në mënyrë të rastësishme. Elementet e para të hetimit tregojnë se ai ka vepruar i vetëm, tha se policia, e cila nuk e shikoni për një tjetër të dyshuar në këtë rast.

Imatra në juglindje të Finlandës, ka 27,500 banorë. kryetari i saj, Pertti Lintunen, ka konfirmuar për agjencinë e lajmeve se social demokratike Tiina Wilen-Jäppinen, i lindur në vitin 1963, ka qenë në mesin e viktimave. Identiteti i dy gazetarëve, të lindur në vitin 1964 dhe 1980 nuk është njohur.

Finlanda ka një normë relativisht të ulët të krimit në krahasim me vendet e tjera evropiane, por banorët e saj, gjuetarët, janë ndër pronarët më të mëdhenj të pushkëve në botë.

Sipas “Small Arms Survey” (të sondazhit të armëve të vogla) të Institutit të Studimeve Ndërkombëtare dhe Zhvillimit në Gjenevë, civilët e tij janë të armatosur katërt në botë pas amerikanëve, jemenasve dhe zvicerane.

SHPËRNDAJE