Federata e Futbollit të Kosovës është duke pritur nën ethe vendimin përfundimtar të Federatës Ndërkombëtare të Futbollit, për mënyrën se si Kosova do të luajë ndeshjet ndërkombëtare. “Kemi besim në FIFA, do të mer vendim të drejtë për Kosovën !..”  ka deklaruar për agjencinë  infomative kombëtare”Presheva jonë” kryetri i FFK-së z.Fadil Vokrri.

 

ETHET E FFK-së NGA PRISHTINA NE PRAG TË VENDIMIT TË FIFA-S

Drjetpërsëderjti nga selia e FIFA-s

Nga i dërguarti ynë në Zürich

Zurich, 27 shtator


Ashtu siq kemi njoftuar sot dhe nesër në Cyrih të Zvicër në selinë e FIFA-s po zhvillohet sesioni i radhës i Komitetit Ekzekutiv të FIFA-s, ku po diksutohet  edhe për fatin e futbollit të Kosovës. Sipas zyrtarëve në Fedeartën e Futbollit të Kosovës, i pari i futbollit botëror, Sepp Blatter, e ka njoftuar Fadil Vokrrin se kësaj radhe do të vendosen edhe modalitetet në përputhje me të cilat përfaqësuesja e Kosovës do të lejohet të zhvilloj ndeshje miqësore ndërkombëtare. “Kemi besim në FIFA, do të mer vendim të drejtë për Kosovën !..” ka deklaruar për agjencinë  infomative kombëtare”Presheva jonë” kryetri i FFK-së z.Fadil Vokrri.

 

Vendimi për lejimin e miqësoreve për përfaqësuesen e Kosovës në Futboll (FFK)  do të jetë në rend të ditës në mbledhjen e sotme të Komitetit Ekzekutiv të FIFA-s, që  po mbahet sot dhe nesër  në Cyrih  selinë e kësaj organizate botërore të futbollit, ka deklaruar sot për agjencinë informative kombëtare „Presheva Jonë“  z.Pekka Odriozola shef per komunikim me mediata në selinë e FIFA-s

 

 

“Në kuadër të mbledhjes së ardhshme të Komitetit Ekzekutiv të FIFA-s ku dotë devatohet mbi aktivtetine organizatës në botë, do të bisedohet edhe për futbollin kosovar.  Letrën e tre lojtarëve me orgjinë shqiptare  drejtuar z.Blatter e kemi marrur. Gjatë keytre dy ditëve në selinë FIFA-s po shqyrtohet kerkesa e KKF nga Prishtina dhe letra e tre futbollistëve, dy të nacionales së Zvicrës dhe një të kombëtares shqiptare, rreth kërkesës së tyre mbi vendimin për  lejimin e luajtjes së ndeshjeve miqësoreve ndërkombëtare për përfaqësuesen e Kosovës në Futboll. Në këtë mbledhje po  merr pjesë edhe kreu i FIFA-s  i prirë nga z. Sepp Blatter, presidentin e FIFA-s..

 

Do përkujtuar se më  17 korrik të ketij viti po ashtu në Cyrih ishte mbajtur një taskim i këtij karakteri, ku u biseduat vetëm rreth disa cështjeve të modaliteteve mbi vendimin për lejimin e miqësoreve për përfaqësuesen e Kosovës në futboll. 

 

„Kreu i FIFA-s, në praninë e përfaqësuesve të UEFA-s gjatë takimi të fundit interen në Cyrih të Zvicrës, i ka shpjeguar  përfaqësuesve serbë të futbollit  nga Beogradi për procedurën e vendimit të të FIFA-s ditë më parë  me Kosovën, për cka kthim mbrapa nuk ka. Hapat e ardhshëm dhe modalitetet e zbatimit të këtij vendimi të Komitetit Ekzekutiv do të diskutohet ditëve në vijim.”, kanë deklaruar zyrtarët e FIFA-s për agjencinë tone duke bërë fjalë rreth Kosovës në raport me FIFA-n

 

Të rikujtojmë se KE i FIFA-s mori vendim për t’i lejuar miqësore Kosovës në muajin maj, por zbatimi i këtij vendimi u shty deri në finalizimin e modaliteteve që kanë të bëjnë me këto miqësore.

SHPËRNDAJE