Shteti i Zvicres ka marre vendim qe do të mund t`i dëbojë të huajt me dosje krimi edhe në rastet kur veprat penale të planifikuara të tyre kanë mbetur në tentativë. Ky eshte nje lajm lajmi i mire për të gjithë shqiptarët që jetojnë në Zvicër, qe tash e tutje te kene kujdes, dhe te ruajne imazhin e shqiptareve se ky vend eshte i hapur per pune e jo te ambuzohet te vidhet (sikur qe bejne budallakia delegacionet kosovare) te bejne krime, ka shjrkuar agejncia e lajemeve “Presheva Jonë”

Vendimi u mor nga Gjykata Federale me seli në Lozanë, që është shkalla më e lartë e gjyqësisë në vend, shkruan agejn cia  e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar ATS/SDA.

Me këtë vendim, Lozana i ka dhënë të drejtë Gjykatës së Lartë të Kantonit Aargau e cila kishte vendosur në mënyrë identike lidhur me një rast të tentimit të kryerjes së vjedhjes së dhunshme.

Sipas Gjykatës Federale, kur kemi të bëjmë me dëbimin nga Zvicra, nuk luan rol fakti nëse vepra e caktuar penale është kryer në plotësi ose ka mbetur në tentative.

SHPËRNDAJE