Preshevë, 21 shkrut  -Nje cek debil dhe racist me emrin Martin Zapletal, veteran i misioneve çeke ushtarake në Kosovë sot nje aktivistët i flaktë anti-NATO, tashmë ka djegur librin e shenjte Kur’anin, Sipas mediave ceke (“Martin Zapletal, zadek na americký konvoj NATO. vystrčil veterán z misí v Kosovu. Policie ho chce stíhat”)  ai pasi ka përdhosur librit të shenjtë të muslimanëve përfundoi në burg, shkrun agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar mediave ceke.

 

“Islami nxit dhunë. Le të mos e kundërshtojnë atë. Islami ideologjia dhe feja janë të papajtueshme,” tha Zapletal njerëz të cilët ishin mbledhur në kopshtin e fshatit duke bere skarë derri dhe Kurani, i cili ja jep flakën me benzinë,  Nderkohe ai ehsteb arerstuar dhe futr burg nga polcia ceke. veterani cek Zapletal ka hedhur poshtë akuzat në paraprakisht se djegjen e librave te shenjta.

Aktivistët Çeke anti-NATO Zapletal mezi i shpëtoi 10 muaj në burg për të pasur, kur çekët në maj të vitit të kaluar në Vishkovu, dhe flamuj të mirëpritur me gëzim të mirëpritur konvojin e NATO-s, në të cilën ushtarët amerikanë shkoi nga një bazë në Gjermani, trasnmeton agejncia e lajemeve “Presheva Jonë”

Ai u dënua për herë të parë në 10 muaj burg për trazirë dhe sjelljen vulgare perballe fëmijëve, i cili u dsenua edhe me 200 euro.

SHPËRNDAJE