vetnoiinnGazetari i «Presheva jonë » (ne mes) mysafire ne atelenë e orëve Watches AkriviA ne Gjenevë te vllezerve Rexhep dhe Xhevdet Rexhepi

Gjenevë, 28 maj  -Mërgimtarët tanë në Perëndim sot nuk janë më si dikur sharrëxhinj të Esad Mekulit në Beograd apo punëtor krahu. Se ata janë integruar mirë në Zvicër, Gjermani, Amerikë, Austri,  Belgjikë, Itali etj..dëshmon jo vetëm gjuha që e flasin mirë, por edhe titujt e tyre te cilet ata punojn edhe ushtrojne gati gjitha profilet ne Zvicer: Mjekë, inxhinierë, gazetar, pilotë, futbolliste, deputet, oficere, policë, patronë firmash në biznese të larmishme, ekspertë të lëmenjve të ndryshëm, arkitektë, avokatë.

Kesaj radhe agjencia e lajmeve «Presheva Jonë » ne Zvicer trokiti tika-tak ne deren e nje artisti te oreve tashme te njohur edhe botërisht me emrin Watches AkriviA  qe drejtohet nga  vllezerit  Rexhep (28) dhe Xhevdet Rexhepi (26) qe jetojne dhe veprojne ne Gjeneve qe gati dy decenie.  Vëllezërit Rexhepi jane ne fshati Isufaj te Zhegrës

 

Vëllezërit artistë në Gjenevë: Rexhepi dhe Xhevdeti, shpikës të orës Watches AkriviA

Për shpikesit e ores markes se orës Watches AkriviA te vllezerve Rexhepi ne Gjenevë  nuk eshte agjencia lajmeve « Presheva jonë » pari medium qe skruan e flet me krenari për sukseset e nje mergimtari,  nje shiptari ..por, para nesh ishin edhe koleget e mediave zvceran deh gejrmane. (« Der Meisteruhrmacher Rexhep Rexhepi steht hinter dem Genfer Startup Brand Akrivia. Mit 14 Jahren war er schon vom Uhrmacherkosmos Patek Philippe fasziniert. Sein Ziel sollte sein, die Tradition der Genfer Uhrmacherei mit der Zeitmessung des 21. Jahrhunderts zu interpretieren. »)

 

 

Dje ne Isufaj te Zhegres  sot ne Gjenevë e preva n’besë babain i cili deshironte te behem avokat  

ArkiwiAVlelzriRexhepi

“Në vitin 1998 kur ane e kend  Kosoves vinte ere baruti deh lufte edhe babai yne si gjtihe priderit tjere ne Kosvoe per t’i shpetuar fëimjet kishte vendosi ta sillte familjen e tij në Zvicër. Atebote s’kisha edne   12-vjeç. Ashtu i ri u  i adaptova shumë shpejt pak me zor e pak me qejf  dhe u integruam  ne shkollat e Gjenevës madje edhe me nota të mira. Dhe ja sot pas kryrjes se shkolles perkatese dhe stazheve ne kompanite te markave të njohura te orëve ne Gjenevë u bera me zanat orëndreqës, cka  babain e preva n’besë i cili deshironte vazhdimisht  te behem avokat. Dy vjet më vonë, u vednsoa në sektorin e kontrollit të cilësisë, ne duart e mia kalonin të ashtuquajturat orë Tourbillon, e prodhuar nga Patek Phillipe. Siq e dini Gjeneva njihet si nje qender dhe metropol i oreve dhe eshte turp te jesh nen dardhë e t’mos hagërsh dardha. Dhe mu aty me  lind edhe ideja per shpifjen e nje marke ore, qe sot e kemi me emrin AkriwiA merex111 te cilen kemi pasur rastin te  ekspozojme në objekte luksoze të kryeqyteteve e mbarë botës dhe panaire me renome  nderkombëtare…» thotë në fillim Rexhep Rexhepi, pronari i oreve të markes Watches AkriviA  me seli en Gjenevë.

 

Se sa eshte interesimi i vendeve te huaja ne europë e jashte saj për punene e tyre, oret e markes Watches AkriviA  Rexhep Rexhepi pe rajencine elajemeve « Presheva jonë » tjote se  « interesant sepse kur kam nise me kete zeje pikë së pari deshiroja tja bej qejfin vehtes dmth te jem i kenaqur me produktin tim. Mandej pasi fillova te punoj mirë, filluan interesimet edhe te te tjereve per punen tonë..dhe keshtu  gradualisht ishin kurreshtare dhe shtohej intersimi i madj jo vetëm i zviceraneve por edhe i te te huajve tejre nga vendet e ndryshe boterore.. ku sot kemi klientë ng gjitza knitnenent të cilet jan te pasionuar jasht mase pas oreve te dores, koleksionist te shum firmave te oreve. Interesimi eshte krejt normal tani edhe per ne, sepse kemi ate vijen e punes unike nga cdo ore tjeter ne bote dhe per ate jemi te kerkuar gjithandej. »

 

 

Dy fjale rreth markes se orës Watches AkriviA te vllezerve Rexhepi ne Gjenevë

E themeluar në vitin 2012 dhe me seli në Gjenevë, kryeqytet ky evropian jo vetem i  organizatave nderkombëtare, por edhe i industrisë e inovacioneve.  AkriviA është përcaktuar si një markë krijuese të një epoke të re mekanizëm të orëve. Thelbi i filozofisë së tij është që të krijojë Watches autenticitetit dhe risi teknike cilëve respektuar traditën pastër Watchmaking, që përfshijnë një estetikë moderne dhe bashkëkohore të imazhit të shekullit të 21-të. Bërë dhe të dizajnuara në Zvicër, Watches AkriviA mishërojnë mbi të gjitha vlerat e një orë tradicionale me performancë dhe qëndrueshmëri nuk janë provuar. Të rritur dhe reinvent metodat e lashta watchmaking është objektivi kryesor i markës, e cila shpreson që të ofrojë një kombinim perfekt i ekspertizës së madhe teknike dhe përfundon me cilësi të lartë. Sipas fjalëve te pronarit Rexhepi nje ore markes Watches AkriviA te cilet ata e punojnë me shije, me  syte dhe gishtat e tyre sillet mes 120.000 deri ne 300.000 franga zvicerane…

 

Kush eshte bashkebiseduesi ynë Rexhep Rexhepi ?

rexhhh

Rexhep Rexhepi, i lindur në Kosovë, orëndreqës ri master dhe forca lëvizëse prapa krijimit të AkriviA. Eshe kuader dhe mesimet e para të profesionit të tij I mori tek Patek Philippe,  qe”në moshën 14, ai ndjeu për herë të parë të kërkojnë për të shprehur filozofinë e vet të Watchmaking. Kjo rezulton në një qasje personale që do të shtyjë kufijtë e teknike në nivelin më të lartë të performancës. Kjo ëndërr ambicioze është bërë realitet, kjo pas më shumë se dhjetë vjet eksperiencë në këtë botë të veçantë atë Watchmaking. AkriviA dallohet nga dëshira e saj për të bashkuar trashëgiminë watchmaking për estetikë bashkëkohore duke iu përshtatur të shekullit të tij

 

Ne fund te kesaj bisede ishim kurreshtar te denim për vëllezirti Rexhepi se a jane te martuar . Ata na thne qe ty jo ende. « S po kemi kohe zoti gazetar me u martue..Po megjthat ja kemi lëne kismetit. Duket se ne jemi ende te rinj dhe kohen e kemi n’dore, mund t’ja ndalim kur te duam akrepat, nuk na bëhet vonë… »  me këto fajlë u ndame me vëllezërit punëtor Rexhepi nga atelea e tyre te cilet enkas kishin «vjedhur» pak kohe per  interviste për agjencine e lajmeve «Presheva jonë» ne Zvicër nga bised ma shpikesin dhe pronarin e oreve AkriviA ne Gjenevë.arkkk11

SHPËRNDAJE