Ish lideri i Egjiptit Hosni Mubarak vdiq në moshën 84 vjeçare, njofton agjensia e lajmeve franceze France24. Sipas kësaj agjesie Mubarak pësoi vdekje klinike. Kjo agjensi njoftoi se zemra e Mubarakut pushoi se rrahuri dhe se organet tjera vitale nuk kanë reaguar fare

Mubarak ndërroi jetë vetëm dy ditë pas zgjedhjes së parë të presidentit të zjgedhur nga popullit Mohamed Morsi.

Mobarak pas rënies së tij nga pushteti pasoi një sëmundje të rëndë ku ishte në gjendje të vështirë shëndetësore. Mubarak nga gjykatat e Egjiptit ishte i dënuar me burg të përjetshëm për krimet e bëra kundër popullit egjiptas.

Mubarak udhëhoqi me Egjiptin më shumë se një çerek shekulli, ishte presidenti i katërt i Egjiptit që erdhi në pushtet në vitin 1981

SHPËRNDAJE