Kryeministri i Republikës së Kosovës zHashim Thaçi tha sot në kryeqytetin bullgar se askush në Kosovë e as në Shqipëri nuk mendojnë për një “Shqipëri të Madhe” dhe se ajo ide mund të jetë  vetëm një përpjekje e dikujt ër ta kompremetuar të  ardhmen e shqiptarëve në rajon, njofton aagjencia bullgare BTA, transpemton “Presheva Jonë”.

 

Sofi, 19 qershor

Kryeministri bullgar Boiko Borisov, sot ka pritur në Sofi, homologun e tij kosovar Hashim Thaçin, ku msyafirë nga Kosova  foli për sovranitetin e Kosovës dhe marrëdhëniet mes Prishtinës dhe Sofjes. Kurse, kryeminsitri bllgar  Borisov tha se lidhjet zyrtare me Beogradit dhe Sofjes janë po ashtu një mbështetje të Serbisë drjet  integrimeve evropiane, njfotn ajencioa bullgare BTA.

Për “Shqipëria e madhe” nuk është ide e shqiptarëve , por e atyre duan  diskreditojnë të pespektivën  tonë euro-atlantike  ” ka pohuar kryeministri kosovar Thaçi gjatë kësaj  vizite në Bullgari. Sipas agjencisë bullgare, Thaçi tha se “Kosova është një shtet pro evropian me qëllim që t’i bashkohet BE-së  sa më shpejt që të jetë e mundur.”

Gjatë kësaj vizite zyrtare të parë në  Bullgari, kryeministër i Kosovës Thaci ka propozuar që të mbajë një konferencë ndërkombëtare të donatorëve që do të nxiste zhvillimin e veriut të Kosovës që sipas tij “Kosova gëzon sovranitetin, dhe komuniteti serb është integruar gjerësisht në shoqëri”

Ai gjithashtu ka phura në Sofie se Kosova ka marrëdhënie të shkëlqyera me Maqedoninë dhe se Shkupin e kemi  rekomanduar për një implemtnim të plotë dhe të shpejtë të marrëveshjes së Ohrit mbi çështjen e avancimit të të drejtave kombëtare të shqiptarëve në ketë ish-republikë jugoslave.

SHPËRNDAJE