Preshevë, 10 shkurt  -Një i dënuar tjeter  i Hagës serbi Ljubisha Beara vdiq në burg. Ish-shefi i sigurimit të Shtabit Kryesor të Ushtrisë së Republikës së serbe, i dënuari i Hagës Ljubisa Beara (78) i cili vdiq në nje burg të Berlinit. Ky eshte serbi tetë me radhë.  Haga po bëhet “varr masiv” i serbëve sot te cile tdje kishin bërë vrre masive për shqiptaret dhe joserbet, që e deshmon thënein “mos ja ben varrin dikujt se ja ben vetes..”, ka  shkruar agjencia e lajmeve  “Presheva jonë”

Kush janë 8 kriminelët serbë që vdiqën në Hagë (burgun e Sheveningen) pas diktatorit Miloseviç

Beara vdiq dje në burg në Gjermani, ku po vuan një dënim të përjetshëm pas dënimit për krimin në Srebrenicë.

Ai u konfirmua në vitin 2015 me burgim të përjetshëm për “gjenocid ndaj rreth 8,000 myslimanëve në Srebrenicë në korrik të vitit 1995.” pasi ushtria e RS ka hyrë në enklavën e cila ishte atëherë nën mbrojtjen e OKB-së, u citua në BiH.

Pas kasapit të Ballkanit Slobodan Milosevic (11 mars 206) ne Hagë vdiqen edhe 7 kriminelë tjerë serbë si:  Milan Babic, Milan Kovacevic, Goran Haxhic, Zdravko Tolimir, Dusan Dunjic, Slavko Dokmanovic dhe sot ky i fundit Ljubisha Beara. Nje nga këto viktima është edhe Arkan, i cili ishte një i akuzuar i Hagës të cilin  e vranë ne Beograd  me 15 janar të vitit 2000. Haga (Sheveningen) duket se  po bëhet një “varr masiv” i serbëve sot te cilët tdje kishin bërë varre masive për shqiptaret dhe joserbet, që e dëshmon thënien “mos ja bën varrin dikujt se ja bën vetes..”, shkruan ne fund agjencia e lajmeve Presheva jonë.

SHPËRNDAJE