neserbePreshevë, 25 shtator  -Kosova Lindore gjate kesaj  eshte “gezuar” se eshte shtuar edhe per dy banore, pas asaj ne Preshevë, tash ne  Bujanoc na vjen nje nuse me flamur serb e duvak shqiptar nga Tirana, motër kjo e jona nga Shqiperia?! Kjo nuse nga Tirana nga sot me nuk eshte moter por “sestra” sepse ajo me nuk quhet me si idkur n ‘qikni me emrin q eja kishte vene nana e baba e saj te bukur Dhurata, por Dunja?! dmth qe ate dite qe ja kthye shpinden nënës Shqiperi qe rriti e shkolloi , ajo me s’eshte Dhurata Mali por Dunja Tasic.

Vajzat e Bujanocit nuse në Tiranë, ato te Tiranës nuse per serb ne Bujanoc. Themi keshtu sepse se paku 10 vajza nga Bujanoci apo mbi 50 femra shiptare nga Lugina e Prteshvës (ak,tualsiht në Serbi) jane martuar ne Tirtanë, sqhiperi, shkruian agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Nusja nga Tirana na vjen me bajrak serb ne Bujanoc.  Motra jone shqiptare me nuk quhet Dhurata por “sestra” Dunja?!  

nusjaserrr11Nusja ish-Dhurata Mali (20) per ta gjetur, per tju shrire ne krevatin e  burrit te saj serb  43 vjecar (me aq vjet ndoshta sa babai i saj)  ka sakrifikuar, duke  udhetuar  rreth  367  km nga  Tirana deri në Bujanoc (“Snajka stigla iz Albanije“) ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jone” .

Nusja nga Shqiperia eshte nuse e dyte ne Lugiene e Preshevës per nje serb ne Bujanoc, pas asaj ne Preshevë e cila na erdhi nga Tiaran me bajrak te Serbisë. Me kete martese te re shqiptarja nga Tirana s’ka humbur shumë,  ajo vetem ka nderruar terrenin gjeografik, sepse serish ajo gjendet ne mesin e shqiptare, por ne krevat me një serb.

Prej 4-5 muajsh Dhurata (sot Dunja) dhe Branisllavi jane te dashuruar, kurse  familja Mali nga Tirana dhe familja Tashiq nga Bujanoci, janë në miqasi.

“Jam shumë e lumtur që jam martuar në Bujanocit me ekt burrin tem serb edhe spe nuk flaism nje gjuhe, por flasim gjuhën e dashurisë, e cila nda mundëson që të jemi dakord me njëri-tjetrin”, flet Dhurata Tasic, e cila tash ka ndërruar edhe emrin ne Dunja, shkruan “Presheva Jonë*”

Vjehrra e Dhuratës, Javorka Tasic, tha se ajo është shumë e kënaqur me nusen e saj të re, madje e do më shumë se sa vajzën e saj. Tasoic shton se familja e nusës është shumë e kënaqur se se shpejti do te na e mbush familjen katundin me fëmije, me nipa  e mbesa.

SHPËRNDAJE