Bruksel/NATO, 21 shtator -Zyrtarët e Alences Veritalantik ne Brukse kane njoftuar agjencine e lajmeve “Presheva jonë” se neser per nje vizite ne seline e NATO-s do te gjendet ministri i Mbrojtjes te Republikës së Serbisë Aleksaneder Vulin.

Mesohet se ministrin  mbrotjes serbe do te takohet me sekeratren e pergjthshme te NATO-s zonja Rose Gottemoeller. Teme diskutimi do te jete situata e sigurise dhe marëdhenit fiqnëjsore ne Serbi. Agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” ka mesuar nga burimet e saja diplomatike se ministri serb do te bisedoje edhe per Kosoven, nje vecanti  zerat nga Prishtina për themelimin e ushtrise se Republikes se Kosovës. Vulin 24 ore para kesaj vizite Bruksel seilkinë e NATO-s permes disa deklaratave dje dhe dot ka refuzuar themelimin e themelimin e ushtrise se Kosoves qofte ajo edhe multientike, duke pohuar se “Ushtria e Kosovës nje mision i pamundur dhe rrezik per rajonin” dhe se “e vetmja ushtri ne Kosove duhet te mbetet ajo e KFOR-it”

 

SHPËRNDAJE