Shtëpia e futbollit evropian UEFA, ditë më parë ka njoftuar se ka ndarë një shumë prej 4,3 milion euro për cdo federatë të futbollit të Evropës, me këtë rast edhe Federatës së Futbollit të Kosovës. Menjëherë pas këtij lajmi, kemi parë disa prej klubeve të futbollit të SuperLigës së Kosovës të cilët si “hijena” iu janë gjuajtur FFK-së, duke kërkuar që mjetët nga UEFA t’u ndahen atyre, ani pse kjo e fundit, shfrytëzimin e atyre mjeteve e ka lënë në dorë të federatave, aty ku ato e shohin të arsyshme dhe të nevojshme të ndërhyhet, financiarisht.
Disa prej klubeve më të zëshme që kanë “protestuar” madje lidhje me këtë qështje edhe kanë kërrcënuar se do të largohen nga garant futbollistike, janë Llapi, Trepca, Ballkani, Prishtina, Drenica e Ferizaji.

I kontaktuar nga “Presheva Jonë”, Ekrem Godanci ish-donatorë tek Flamurtari, në lidhje me këtë qështje ka thënë se nuk është as serioze e as normal që klubet t’i bëjnë presion FFK-se në lidhje me këtë qështje. Ne jemi dëshmitarë se Federata e Futbollit të Kosovës, është e para në rajon, ndoshta edhe më gjërë e cila ka ofruar suport për futbollistët e Kosovës, ju e dini, cdo futbollist profesionist i Kosovës ka marrë nga 350 euro, javë më parë. Një nismë të tillë nuk e ka marrë as qeveria ende, ose të paktën nuk është realizuar ende, cka do të thotë se FFK ka qenë një hap përpara të gjithëve, duke dashur t’u qëndrojë afër futbollistëve dhe futbollit në përgjithësi.
Ne e dim se ekipet e futbollit, për pronarët e tyre janë edhe biznes, ata gjenerojnë të hyra, varësishtë se si dijnë ta menaxhojnë klubin, FFK-ja nuk e ka për detyrë të ndihmojë biznesmenët në krye të klubeve, por futbollistët dhe futbollin, cka në bazë të asaj që po shohim, FFK është duke e bërë shumë mirë.

SHPËRNDAJE