AlbkosAlbNyon, 18 qershor  -UEFA permes agjencisë së ljameve “Presheva Jonë” ne selinë  Shtëpise Evropiane te Futbollit ne Nyon ka parajmeurar tifozet e Euro 2016 qe t’mos e keqpërdorin sportin, ne këte rast futbollin nëpër stadiume gjate dneshjeve me afishe apo pankarta te larmishme polltike, raciste apo fyese.

 

“Euro 2016 po dëshmon se shumë njerëz ende janë larg demokracisë dhe tolerancës. Ndeshjet futbollistike janë thjeshtë një lojë argëtimi dhe gare,duke zgjedhur ekipet më të mira dhe jo për t’u plasur përmes brohoritjeve apo  banderolave me parulla raciste apo me motive politike. Prandaj, për këtë arsye UEFA është shprehur se këto banderola janë  të papranuehsme dhe tifozët duhet të kenë kujdes të mos e keqpërdorin Euro 2016 per interesa e tyre duke provokuar e shkaktuar dhunë, në të kundërt do të ndëshkohen.” kanë thënë zyrtarët e UEFA-s per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

 

UEFA do të dënojë Serbinë dhe  Shqipërinë (Foto) në se shihen pankarta në stadiume “Kosova është Serbi” apo “Kosova është Shqipëri” 

linkk

Po ashtu,  gjatë takimit të fundit mes Francës dhe Shqipërisë në stadiumin e Marsejës është hapur një pankartë me mbishkrimin “Kosova është Shqipëri”.

Këto afishe sipas UEFA-s janë provokative që do te dërgohen tek Komisioni Disiplinor i UEFA-s që të nis hetimet ku do të përfundohet me gjobë.

“Vec Shqipërisë ka edhe  ankesa të tjera kundër ekipeve dhe shoqatave te futbollit. UEFA ka ndermarrë 28 masa disiplinore (“..All the latest from UEFA competition disciplinary and match-fixing prevention cases.”) dhe raste të parandalimit të fiksimit të ndeshjeve kundër ekipeve dhe federatave botëore, ku një mase e tillë ëshëe edhe kunder FSHF-së..” kanë njoftuar sot zyrtarët e UEFA-s agjencine e lajmeve “Presheva jonë” në selinë e UEFA-s në Nyon, të Zvicrës.

UEFA në akuzat kundër Shoqatës së Futbollit të Shqipërisë janë të bazuara në këto pika:

  • Banner e paligjshëm te ndaluara sipas Rregullores Disiplinore te Nenit 16 (2)  –
  • Vendosja / hedhja e fishekzjarreve, te ndaluara  sipas Rregullores Disiplinore te Nenit 16 (2) DR

Rasti për Shqipërinë, do të trajtohen nga ana e Kontrollit UEFA, Etikës dhe Trupi Disiplinor në mbledhjen e saj të radhës  më 21 korrik.AlbaKosoerb11

 

 

SHPËRNDAJE