Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, Kryeministri Ramush Haradinaj, Kryeparlamentari Kadri Veseli dhe Zëvendëskryeministri Fatmir Limaj jane pare sot ne qender te Boegradit, pikerisht para parlamenit serb te cilesura si “terrosite”, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Fotografitë e perosnalieteve kosovare dhe kreut të shtetit të Kosovës si dhe mbishkrime me gjuhë urrejtjes dhe raciste ndaj shiptareev dhe  ndaj UÇK-së janë vendosur prane serbeve  te zhdukur. Ideja e  kesja “ekspozite” e te zhdukurve padyshim eshte e frymezuar nga ajo ne Prishinë, me vendosjen e fotografive para parlamentit  të Kosovës të te personave të zhdukur gjatë luftës së fundit në Kosovë.

Pas përfundimit të luftës në Kosovë shteti serb ka lëshuar urdhërarrest për ish-komandantet  dhe  udhëheqësit e UÇK-së edshe spe dolen t epaster disa prej tyre ng Gjakata e OKB-së nderkombëtare ne Hagë. Rasti i fundit ishtë arrestimi dhe iziolimi i kryeministrit Ramush Haradinaj, në Colmar të Francës, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Do perkujtuar se kru i shteit kosvar Hashim Thaçi, Ramush Haradinaj , Kadri Veseli dhe  Fatmir Limaj kanë qenë pjesë e shtabit të përgjithshëm të UÇK-së.

SHPËRNDAJE