Konfrontimi ka shpërthyer në kryeqytetin e Kosovës, Prishtinë, gjatë vizitës së parë nga një zyrtar serb që kur Kosova shpalli pavarësinë në vitin 2008.

Mbështetësit Nacionaliste Radikalë hodhën gurë dhe shishe të mbushura me bojë të kuqe në shoqërimin e policisë negociatori serb Borislav Stefanoviq.

Z. Stefanoviq ka qenë në takim me anëtarët e qeverisë së Kosovës.

Serbia refuzon të njohë pavarësinë e Kosovës, por të dy palët janë të angazhuar në bisedimet e sponsorizuara nga BE-ja.

Policia hodhën gaz lotsjellës dhe përdorën shkopinjtë për të shpërndarë një turmë prej 100 protestuesve shqiptarë.

Një numër i protestuesve dhe policë u plagosën.

Protestuesit ishin kryesisht mbështetës të partisë opozitare Vetëvendosjes.

Pavarësia e Kosovës është njohur nga 75 vende, përfshirë Shtetet e Bashkuara dhe shumicën e anëtarëve të BE-së, por kjo është ende më pak se gjysma e vendeve të anëtare të OKB-së.

Serbia është zotuar të bllokojë anëtarësimin e saj të organizatave ndërkombëtare si OKB-së, dhe qëndrimin e saj ka qenë e mbështetur nga Rusia.

SHPËRNDAJE