tittthhPreshevë, 31 maj  -Presidenti i Jugosllavisë, Josip Broz Tito, vdiq si musliman, argumentoi në një intervistë me Hamdi Effendi Jusufspahiq, ish-myfti i Bashkësisë Islame të Serbisë, e cila në vitin 2003, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

ttirafatJusufspahiq tha se për pranimin e pretenduar Titos e Islamit mësuar, kur ai erdhi për të hyrë në librin e ngushëllimeve.

“Kur Tito vdiq, shkuam së bashku unë dhe ambasadori algjerian të Abdul Hamid Adza për të parë në librin e ngushëllimeve.  E pyeta se çfarë besimi ka vdekur ai njeri. Duket se ai vdiq në besim, duke lexuar Kuranin..” ka thenë  në intervistë Jusufspahiq.

– Kur Tito vdiq, shkuam së bashku unë dhe ambasadori algjerian të Abdul Hamid Adza për të parë në librin e ngushëllimeve. Vetëm kur arritëm atje, ne menjëherë iu afruam Berislav Badurina, unë mendoj se ishte emri i tij, kabineti i tij ose sekretari personal. Ai ecte afer meje dhe me thote:

– Urime.
– Çfarë bëni ju uroj mua, për hir të Zotit, vëlla? Njeriu ka vdekur, çfarë përgëzoj me?
– Vdiq në besimin tuaj!
– Atehre – Unë kam qenë i habitur.
– Në besimin tuaj. Ai vdiq në leximin e Kur’anit. Kurani është e treta herë që lexoj …

tiakaurenaii

SHPËRNDAJE