albanaaBerne, 20 qeshor  -Ndeshja e fundit me Rumanine ku Shqipëria shenoi fitoren historike eshte pershëndetur dhe festuar edhe nder shqiptaret ne diaspore. “Nëse do kishte çmim për tifozërinë, shqiptarët janë të pakonkurrueshëm” kane shkruar gezetat hlevetike, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga  Zvicra.

 

Zvicra 24 ore e veshur ne kueqezi ng Gjeneva deri ne St.Galen 

“Ketu në Kreuzlingen ku banoj une eshte vënë flamuri më i madh shqiptar të Zvicrës. Flamuri eshte aq i madh sa e gati e ka mbulur nje shtëpi aty pranë ku eshte vënë..”, ka njoftuar Bujar Emini (33) nga Maqedonia i cili i ka derguar edhe disa foto të flamurit gjigant per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

flamamalbBujar Emini eshte nga Shemshova e Maqedonisë i cili na e dergoi foton enkas për “Presheva jonë”. Bujari eshte 33 vjecar me profesion informaticient. Emini përmes “Presheva Jonë” ka uruar per ket fitore te Shqipërisë te gjithe shqiptarev ane e kend ku jane e ku s ‘janë nga Vlora, Tirana deri në Kosovë e Maqedoni dhe Preshevë si dhe nga Janina ne Plavë deri ne Lion te Frances, ne Zvicer, Gjermani, deri ne Amerike e Australi. urime shqipe!..”

Ne fakt ne cdo qender,  kryesisht ne sheshe te qyteteve te Zvicres, iskur  ne “Zon Fan” në Gjenevë, Berne, Cyrih, St. Gallen …ka valuar ane e kënd flamuri shqiptar ama jo vash sa ky ne Kreuzlingen-it qe ihste vene nga  familja Gashi,  flumur ky i cili ka mahnitur dhe ka lene gojë hapur zviceranët te cilet bashkarisht me shqiptaret uruan fitoren e mbrëmshme te ndeshjes  mes Shqieprise dhe Rumanise ne Lion te Francës me shprese qe vendi yne t’mos ndalet ketu dhe  te ecën qaty ku e ka vendin e merituar per shkak lojrave te shkelyqeshme qe nga filimi i kambionatit “Euro 2016”

NE FOTO POSHTE: Bujar Emini eshte nga Shemshova e Maqedonisë i cili na e dergoi foton enakas për “Presheva jonë”. Bujari eshte 33 vjecar me profeson inormaticient.bujj11

 

SHPËRNDAJE