kattllllPrifti katolik i akzuart per abuzime seksual të fëmijëve është arrestuar në Kosovë pas pesë vitesh në arrati. Ai u kap nga polcia në Pejë, Kosovë, pas një urdhër arrest europian është lëshuar për të në vitin 2012, raportojnë The Guardian, transmeton Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.
Priftin Laurence Soper zhduk pas veprave seksuale në Ealing Abbey

Një prift kërkuar në lidhje me akuzat për abuzim seksual fëmijëve në një shkollë ku ai mësoi për 12 vjet ka qenë i arrestuar në Kosovë pesë vjet pasi ai nuk arriti të përgjigjet për lirimin me kusht të policisë. Lajmet e arrestimit u dha të shtunën nga Albeu për agjencinë e lajmeve, e cila tha se prifti, i cili ishte i njohur në Kosovë Andrew Soper, u arrestua të enjten në rrugën ku ai jetonte, në qytetin e Pejës.

 

Fqinjët tha një reporteri se Soper, 72, kishte jetuar në qytet për disa vite, nuk kanë një punë dhe kishte thënë se ai po shkruante një libër.
Një shqyrtim i mallkuar nga Zoti Carlile QC në dekada të aktivitetit pedofilie në shkollë Shën Benediktit, një shkollë katolike bashkangjitur Abbey, botuar në vitin 2011, e shënuar 21 raste të abuzimit duke filluar në 1970. Soper u emërua si një nga pesë klerit kërkuar për të marrë në pyetje në lidhje për pedofil aktivitetit përfshin nxënës. Soper mësim në shkollë në mes të 1972 dhe 1984. Ai ishte abati nga viti 1991 deri 2000.

SHPËRNDAJE