Presidenti aktual i Kosovës Hashim Thaçi i cli aktulaisht gjendet ne SHBA, vizte kjo as e parlajmeruar e as i ftuar. ka pranuar  se nuk do të marrë pjesë në inagurimin e presidentit të ri amerikan Donald Trump. Ndoshta krejt normale meqë  ai ashu keshut ska marru ftese nga Uashingtoni zyrtar.

 

Ai leje qe nuk merr pjesë, por  ai paska “zbluar” se  “asnjë zyrtar nga Kosova nuk ka marrë ftesë të jetë pjesë e inaugurimit të presidentit të zgjedhur amerikan”. cka duket se Thaci nga sot eshte bere “zëdhënës” i Trump-it, edhe pse burimet nga Uashingtoni e dëshmojne te kunderten, ka shkruar agjencia e lajemeve “Presheva Jone¨

 

Madje, Thaçi i cili po qëndron në ShBA në një vizitë zyrtare, tha për televizionin e tij ne RTK se në ceremoninë e zgjedhjet së Trumpit president “nuk janë ftuar as delegacione nga vende të tjera të huaja.” ?!

Ndryshe burimet diplomatike te agjencise së lajmeve “Presheva jonë” kane mesuar s ene ekte ceremoni jane ftuar mbi 100 perosnlaite nga vendet e huaja, perfaesues keta t evendve te nydfrthsm, boterore, kryesisht miq te amerikes. Kurse nga Kosova dhe Shqiperia jane ftuar kater personalitete, madje edhe nje nga Lugina e Preshevës.  Per ceshtje sigurie emrat e tyre per momentin nuk po i pulbikojme, se mos po pesojne ndoje arreskmi ne Francë.  Emrat e mysafirëve e ceremonisse presidnecila te z.Truimp  do te publikojme javen e ardhshme,  48 ore para ceremonisë, kur mysafirët nga Kosova e Shqiperia do te arrijne shendosh e mire në Uashington.

SHPËRNDAJE