tahciciicc111Preshevë, 2 qershor  -Pas deklaratave te Edi Ramës (“Shiperia s eshte vend mulismanë”)  edhe  Hashim Thaçi sot paska thënë gati si ai  se “Kosova nuk është myslimane”, apo “kosoavret nuk jane muslimanë”.. Shkrimet e fundit ne gazeten amerikane ne “New York Times” bashkë me specialen, duket se ja kane futur “macat n’bark” dhe ka trembur keq presidentin dhe  ministave te ti aq sa kane filluar t’i “hane fjalet” e para ca vitesh dhe tash dalin me deklarata “remont”  nese jo servile, pompoze rreth muslimanëve ne Kosovë duke u shtire me “katolik se Papa”, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Thaci, para Ramazanit, pas shkrimeve te NYT ja bën “aminin” Kosovës, e shpall vend  jo muslimanë

Në intervistën për televizionin francez “France24” ne qershorin e vitit 2014, po ashut para ramazanit, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama Rama kishte deklaruar se “Shqipëria s’është vend mysliman” Dhe pas dy vitesh po ashtu para Ramazanit ngjajshem ka deklaruar hahsim Thaci se “Kosova nuk është myslimane” (?!)

Madje  edhe vet i  pari i PDK-LDK-së,  Thaçi ka thene për EurActiv se “duhet të jemi më katolik së Papa” ta dëshmojmë rrugën evropiane”.  “Hashim Thaçi: Kosova nuk është myslimane, jemi shoqëri sekulare” keshte ke titulli i gaztes ekspres deklarate kjo e cila na kujton ate te Edi Ramës se “Shiperia nuk eshte vend muslimane” edhe pse pas deklaratave te tija gazaat amerikane dhe ato gjermane si Die Welt dolen me shkrime e tituj gezetash se “Shqiperia eshte nje vend muslimanë”

Shqipëria, nje vend musliman që shpëtoi mijëra hebrenjë (“Das muslimische Land, das Tausende Juden rettete”) ka shkruar  gazeta prestigjioze gjemrnae “Die Welt” duke bërë fjlaë për bujarin e shqiptare gjatë kohës së nazsimit, transmeton agjencia e lajemeve “Presheva jonë”.

Thaci, pas shkrimeve te NYT ja bën “aminin” Kosovës, e shpall vend  jo musliman. Sidoqfte, nga këto deklatata Hashim Thaçi kontraverz, i cili para 5 vitesh para sjrimeve te NYT thoshte se “jam krenar me fenë Islame”, ka perkujtuar agjencia e lajemeve “Presheva jonë”

 Gjithashtu ai u zotua se do t’i plotësoj kerkesat e muslimanëve për shfuqizimin e Udhëzimit Administrativ 6/2010 të MASHT-it, si dhe inkorporimin e edukatës fetare dhe morale nëpër shkollat fillore dhe të mesme të Kosovës.

SHPËRNDAJE