Shkruan Bajram KABASHI

    Në një intervistë për televizionin francez ‘France 24’, Hashim Thaçi ka vazhduar ta mbrojë “idenë e tij” serbomadhe për korrigjim të kufijve.

Ai ka thënë se në rast të mos arritjes së një marrëveshje përfundimtare ndërmjet Kosovës dhe Serbisë përmes korrigjimi të kufijve, atëherë do të shfaqej rreziku i ndarjes së Kosovës dhe themelimit të ‘Republika Srpskas’.”

Shih ore se cka qet prej goje “presidenti” i “KiM” , se i Kosovës ky nuk mund të jetë dhe jo për atë që e them une e tjetri, por për shkak se këtë e thekson vet përdit . A e shihni se sa i nervozuar që paraqitet dhe sa këmbëngules për ta “elaboruar” idenë e vet serbomadhe , sa herë që miqët e tij ia ofrojnë mikrofonin .


Po pse të krijohet “Republika Srpska” , o hajvan ?


Po pse u dashka krijuar “Republika Srpska” në Kosovën tonë të vogël , o hajvan?
Po ti që nuk mund e pengoke “Republika Srpskan” , po si mundesh t’ia bashkëngjitësh Preshevën, Bujanovcin e Medvegjën Kosovës, kur nuk e kontrollon asnjë centimetër të atij territori të etnisë shiptare?!


Më i mjerë, më tragjik dhe i kobshëm se ky far “presidenti” , ka nisë me mu dukë e ashtuqujtuna “elitë politike” , “akademike” dhe vet “populli” që e ka lindë këtë njeri jo vetëm të shkretë për mend , por edhe tepër, tepër të kobshëm !


Nëse populli nuk i del përpara me protestë të përgjithshme paqësore , duke e mbajtur të rrethuar derisa ta detyroj të largohet, jam i sigurtë që puna e “bythës” se vet dhe trembjes nga Gjykata Speciale të cilën vet e ka formue , e jo “populli”, ky ka për ta futur atë vend të pafat në një dhunë (ndoshta edhe luftarake) të pafundme.


Ja mendimi serbo-rusomadh i Hashim Thacit :


“Pyetjes se gazetarit fracnez te TV 24, Marc Perelman se kryteminstirit te juaj eshte shume i qarte se ideja e juaj dhe Vucicit eshte evdekur dhe sjelle lufte..”

Kesja pyetje perkunder asaj ser Thaci u mundua t’i shmanget, por me insitimin e gazetarit francez ai u desht te flas. “Kryemnsitrit Haradinaj ka perkrahur dipalogun mes Kosoves dhe Serbisë, edhe nje komision paralamentar nderplamenter evropian ka perkrahur nje marrevshje, por pa nderrimin e kufijve, por une kam takuar presidentin francez Macron, ai me tha se eshte dakrod, eshte e nevojshme nje marrëveshje e tille, bile edhbe Rusia ne ekte drejtim eshte dakord…Dhe tash nuk di pse Haradinaj eshte kunder. Eshte lehte sot ta krtikosh Serbine apo presdentin e Kosovës, por gjerat nuk jane bash ashtu…”, ka thëne Thaci për TV fracnez, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

SHPËRNDAJE