aksssMoske, 19 qershor -Numri i viktimave nga  një aksidenti në liqen në fushën e Republikës ruse të Karelia është rritur në 15, prej të cilëve 14 fëmijë dhe një instruktor, tha zëdhënësi i Ministrisë së situatave emergjente të Rusisë veriperëndim, njofton  agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”, duke ju referuar mediave ruse.

Sipas të dhënave paraprake të Komisionit hetimor, fëmijët dhe instruktorët nga kampi rehabilitues “Park-Hotel Lake Syamozero”, të cilët ishin në barkë kapur stuhi në liqen-

gallddGjatë lundrimit varka u përmbys dhe u fundos. Pesë fëmijë janë shtruar në spital, dhe një nga instruktorët u arrestua.

“Siç u tha më parë, një nga të dyshuarit tashmë janë arrestuar. Për momentin ne jemi në kërkim për dy të tjerët që janë të fshehur nga autoritetet hetuese dhe hetuar i cili është i përfshirë drejtpërdrejt në organizimin e pjesës tjetër të fëmijëve,” tha përfaqësuesi zyrtar i Komitetit Hetimor të Rusisë Vladimir Markin.

Ai shtoi se ai simpatizohet me të gjithë prindërit e fëmijëve që vdiqën për shkak të “neglizhencës dhe marrëzi e të rriturve të cilët ata besojë më të çmuar -. Jetën dhe shëndetin e fëmijëve të tyre”

SHPËRNDAJE