Preshevë, 8 maj  -Prsonalitet dhe emdiat ne Serni nuk e kan e mirpritur fitorne e Emmanuel Macron, sepse ata ishin për Le Pen te cilet gjaveve te fundit, sidomos nga dita e pare e fushates per zgjedhjet  presidenciale ne France publikisht ishin percaktuar per kandidate nga Fronti Nacional, cka sipas burimeve te agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” ajo kishte perkhaje te madhe, madje dhe financiare nga lobi serb ne France.

 

Presheva Jonë: Le Pen humbi votat e shqiptarëve pas deklaratave kundër Kosovës

Keshtu hubja e kandidates së FN Le Pen ka shkaktuar tërmet në ne mediat dhe politikën serbe cka deshmohet nga titujt e meposhtëm. “Blic: Shqiptarët fajtor për humbjen Le Pen ”  “Presheva Jonë”: Le Pen ka humbur, sepse ajo donte të kthehej Kosovën Serbisë”, “Le Pen ka humbur për shkak fjushates pro-serbe me  Kosovën”  (“Blic: Albanci krivi za poraz Le Penove”;  “Preseva Jone: Le Penova izgubila jer je htela da Srbiji vrati Kosovo!”;  “Šiptari joj presudili: Le Penova izgubila zbog podrške srpskom Kosmetu?!”;  “Albanci krivi za poraz Le Penove: Izgubila 260.000 glasova jer hoće Kosovo da vrati Srbiji“)

Madje mediat serbe ishin entuziasmuar pas diskutimeve te  Le Pen ne fushatatat eletorale e cilas spesh përmndte Kosovën  dhe shqiptareve  me deklarata tashme te njohura. qe shpesh ishin degjuar edhe ne Boegrad, sikru ato:  Kosove eshte djep i Sebrise apo i krishterimit apo edhe kjo “nëse do vi presidente, Kosovës do tja terheq pamvaresinë..” (?!), keshtu se paku i kane interpretuar mediat e Beogradit, duke harruar se diaspora shqiptare ne Francës eshtë me e forta ne vendet e BE-së, pas Gjermanise dhe Zvicres..

 

Teelgrafi: Ndoshta Le Pen do të fitonte sikur edhe shqiptarët (mbi 260 mijë sosh) në Francë do të votonin për të

Gezeta Telegrafi e Begradit sikur edhe  mediat tjera serbe duke ju referuar agjencise s elajemeve “Presheva jonë” kane shkruar se “në diskurset dhe fushatat e saj ditëve të fundit është parë se ishte pro serbe, por ishte antishqiptare sidomos kundër Kosovës.

Kandidati National Front Marine Le Pen ka humbur zgjedhjet për shkak se ai donte të “kthimi i Kosovës në Serbi”, për shkak të cilat ajo i humbi votat e shqiptarëve në Francë, shkruan “Presheva Jonë”  (“Kandidatkinja Nacionalnog fronta Marin le Pen izgubila je izbore jer je htela da “Kosovo vrati Srbiji” zbog čega je izgubila glasove Albanaca u Francuskoj, piše “Preševa jone”) ka sjhtrkuzar agezat “Telegrafi” i Serbisë.

 

Pse është një Le Pen humbi zgjedhjet? Babai dhe mbesa ishte kritikuar për disa gjëra, ndoshta kjo është vetëm përgjigja e tyre

Ata argumentojnë se në Francë ka më shumë se 260.000 shqiptarë dhe që këto vota u Makron. Kane shkruar mediat serbe duke shtuar se “sipas Agujencise “Persheva Jonë” Marine Le Pen do të jetë humbëse e keqe për shkak se 260.000 shqiptarë në Francë! Ndoshta Le Pen ka humbur në saj të votave të shqiptarëve, të cilat janë viktima të fjalimit të saj pro- serbe dhe pro- ruse…”

Duke parë në politikën e Marine Le Pen, sidomos fjalimin e saj për Kosovën, ajo duket si një lidere  serbe apo ruse! Kjo është arsyeja pse shqiptarët nga Kosova dhe të tjerët nga Ballkanit (më shumë se 260.000) mne miqte e tyre në Francë sigurisht nuk e kishin  votuar atë!

 

SHPËRNDAJE