Preshevë, 25 janar -“Vdes kryetari komunes se Bujanocit” eshte ky titulli i Telegrafit duke njoftuar për vdekjen e kryetarit te Kuvendit se Bujanocit.  Gjitha cka do te ishte ne rregull sikur ne këte lajm te ishte vene fotgorafia e te ndjerit Musliu, qe siq po e shifni aty eshte botuar fotografia e kryetarit te Komunes se Bujanocit z.Shaip Kamberi i cili eshte gjallë shosh e mire. Lidhur me kete lajm te gazetes serbe “Telegrafi” me titull “Vdes kryetari komune se Bujanocit (Preminuo predsednik opštine Bujanovac) ka shkokuar qytetaret dhe famaljen Kamberi. Lidhur me këte “lapsus” sot edhe kryetari Kamberi eshte prononcuar për gazeten “Dansa” se  “po mendohem për padi gazetën ne fjalë”

 

Kryetari Kamberi eshte shprehur për gazetes “Danas” se  “po mendohem për padi gazeten ne fjalë”

Résultat de recherche d'images pour "shaip kamberi"“Unë jam i tronditur nga fakti se “Telegrafi” me tekstin e vdekjes së Kryetari te Kuvendit Jonuz Musliu, publikuar një foto e imja si kryetar aktual i Bujanocit, qe me ka merzitur mua dhe familjen time” tha sot per “Danas” Shaip Kamberi, kryetari i Bujanocit nga Partia për Demokratike (PVD), transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

“Telegrafi serbe” në një artikull të botuar më 19 janar të këtij viti nën titullin “Deshi ta shkyej Serbine, per ta ndertuar Shqiperine deri ne Nish” (“Hteo da rasparča Srbiju tražio Albaniju do Niša“) ku shkrim për vdekjen e kryetrait te KKSH Jonuz Musliu në Turqi ka publikuar një foto Shaip Kamberi duke shkruart se “Musliu ishte komisar politik i terroristëve Preshevës, Medvegjë dhe Bujanoc “.

Teksti, sipas bashkëbiseduesit të gazetës sonë, deklaroi se “Musliu ka qenë në mënyrë të përsëritur kryetari i komunës së Bujanocit”, e cila nuk është e vërtetë, sepse ai Jionuz Musliu ishte president i KKSH-së dhe si Kryetar i Kuvendit Komunal të Bujanocit.

– Kjo është një situatë shumë të pakëndshme, duke pasur parasysh rrethanat në të cilat jetojnë dhe punojnë në “Luginën e Preshevës” Ne shqiptarët, megjithatë, dhe këtu unë jam duke bërë një zyrë përgjegjëse publike. Ky raport nuk në asnjë mënyrë të kontribuojë në përmirësimin e bashkëjetesës ndërmjet shqiptarëve, serbëve dhe romëve në komunën tonë – Kamberi thotë për gazetën “danas”

Ai tha se pas konsultimeve me avokatët e tij të vendosë nëse në gjykatë për të kërkuar mbrojtje nga “raportim të papërgjegjshëm, me qëllim të keq dhe tendencioz” të tillë Telegrafit serb “, e cila kërcënonte integritetin e tij personal dhe familjar.”

– Koha Mjaft kishte gazetarë të gazetës se gabimi është korrigjuar, ose nuk e ka bërë, por çfarë tjetër mund të pres në periudhën e ardhshme? “Gabimet” janë normale, nëse jo tendencioze, por në këtë rast unë mendoj se e rrezikshme, nëse jo të qëllimshme – përfundon Kamberi.

Shaip Kamberi u zgjodh kryebashkiak i Bujanocit, në maj 2016, si një zyrtar i Partisë për Veprim Demokratik (PVD) Riza Halimi.

SHPËRNDAJE