DAVOS – Presidenti i Kosoves Hashim Thaci sot ka takuar homologun e tij serb Aleksandar Vuçiç  në Davos te cilet biseduan mbi vazhdimin e dialogut dhe çështjet që janë në rrugën për normalizimin e marrëdhënieve.

Takimin mes presidentit Thaci dhe Vucic e kishte paralajmëruar agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”  ne shkrimin e saj te ttiulluar: “Zvicer, Thaci e Vucic balle perballe në Fourmin Nderkombëtar-Davos” publikuar 24 ore para fillimit te punimeve te samiti nderkombetar ne Davos, ku ne emsin e liderëve boteror kishte tubuar edhe ata nga ballkani.

“Presheva Jone” nga Davosi ka mesuar se Thaci dhe Vucic jane dakord per te vazhduar prcesin e  dialogut mes ksooves dhe Serbisë  ne Brukselit dhe permisimin e marëdhenive ne favor te paqes dhe stablitetit ne rajion.

Vucic nga ky takim me Thacin ka shprehur interesimin e autoriteteve serbe per t’u përfshire në hetimet e vrasjes së Oliver Ivanovic.  Viucic nuk e kupton se pse Prishtina  pranoi vetëm shkëmbimin e informacionit, per vrasjen en fjalë.

Sikur presidneti Thaci ashtu edhe Vucic phuan se është e rëndësishme të flitet dhe të mendojë për të ardhmen e popullit shqiptar dhe serbe.

“Ne duhet të vendosë se çfarë është ajo që ne mund të, çfarë është ajo që ne duam, çfarë është ajo që ne duam me ta. Në të ardhmen, ne kemi një qasje të vërtetë, serioz dhe të përgjegjshëm. Për të humbur të paktën atë që kemi dhe për të marrë maksimumin që mundemi” tha Presidenti Vuçiç. Ky i fundit ka pohuar se “nëse dikush mendon se ai mund të fitojë të gjitha dhe që të tjerët nuk do të marrë ndonjë gjë, atëherë kjo është një rrugë e gabuar që nuk do të çojë në një zgjidhje”

 

 

SHPËRNDAJE