Preshevë, 22 mars  -Ne oret e pasdites jane degjuar te shnta ne kufirn mes Kosoves deh Serbisë, pkrisht ne disa fshtara ne zoen kuiftare mes Podujeves dhe Kurshumlise, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar autoriteteve serbe.

Mesohet se nga keto te shtena ne brezin kufitar nuk ka te vrarë. Eshte fjala ketu se nga Kosova, nga persona te panjohur eshte shtier ne arme te ndryshme ne drejtim te pylltarëve  (shumareve) te ndermarrjes “Pyjet e Serbisë” („Srbija šume“)  te cilet kishin dalur ne terren me pune ne brezin kufitar

Keto te shtena armesh ndodhen jo shumë larg bazës ushtarake “Mrçe”. Për fat të mirë, nuk ka te lenduar, cka supozohet se shqiptarët qëlluan në ajër, thjoen atuortetserbe sipas te cilave kjo nuk është hera e parë që armët e zjarrit reagojnë ndaj personave zyrtarë në këtë breze kufitar.

“Të gjithë e prenë pyllin dhe askush nuk mund të bëjë asgjë. Askush nuk e mbron atë. Vetëm në distancë dëgjojmë zinxhirë dhe traktorë. Ata hyjnë thellë në territorin e komunës së Kurshumljes dhe presin dreu si n bahqe te babës, thonë banorët vendas të kësaj zone malore.

Bëhet fjalë për fshatrat Rastelice dhe Ugljarski krs, të cilat janë të vështira për të kaluar zonat malore në komunën Kurshumlise.

Më parë, ka pasur dhe ata përfunduan në paraburgim, por pas pagesdes se gjobave u liruan.

Por, banoret e ketyre zonave ne brezi kufitar, te banuara me shqiptare, thone ndryshe. Ata per agjencin e  lajmeve “Presheva Jonë” kane pohuar se ndjehdn te rrezikuar dhe provokuar nga xhandermaria serbe te cilet kane frike te dalin dhe punojne ne fushat e tyre apo te presin drunj ne malin e vete. Prandaj, sipas tyre keto provokime dhe te shtenat e here pas herëshme mes shqipatreve dher serbeve ne vendbanimet mes Kosoves dhe Serbisë ka futur panik dhe frike nder fshataret, kurse fëmijet ne rruget e gjata per ne shkolle ne oret e hershme te mëngjesit apo te vona te mbremjes, ndjehen te pasigurt.

SHPËRNDAJE