Bildergebnis für korona virus beogradEpidemia e koronavirusit e shpallur në Serbi, dite e sa vie po zgjerohet, cka ka kaluar shifren mbi 100. Aktulaisht ne Serbia jane rreth 120 raste, kurse në Lguinen e Presheves asnje!

Gjithsej 120 raste të Kovida-19 janë regjistruar në Serbi. Serbnia ka nderrmaru masa te reaj strikte te qarkullimit. Nga ora tetë mbyllen të gjitha vendkalimet kufitare për komunikacionin rrugor, hekurudhor dhe lumenj. Gjithashtu, nga ora 12 është ndërprerë plotësisht trafiku ndërurban me autobus dhe hekurudhor dhe lihet mundësia për qarkullim automobilistik.

 

A thua mikëpritja dhe buka e qyterave te Presheves per keta emigrante qe kane mbetur rrugëve, pastehre…po i ruan Zoti nga te keqijat

Bildergebnis für korona virus beograd

Shqiptaret e Lugines se Preshevës janë te vetmit ne ballkan pa coronavirus perderisa ne Serbi jan e shënuar rreth 120 raste te Coronavirusit, numer ky i cili dite e sa vie po rritet. Kurse ne Luginene Presheves deri ne keto momente ska asnje qytetare i prekur nga ky virus. Kjo merite per shqiptaret e paprekur ne Lugine eshte jo aq nga shteti apo pushteti, por dhurate nga Zoti dhe gjinshmeria, kujdesi i qytetareve, thone mjekët nga Lugina per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”.

Eshte inetresdant dhje per t’u pershendetur fati qe ne Lugine e Preshves deri tahs t mos ket asnje te infektuiar nga kronavirusi dhe pse kjo zone e popuillur me shumice shqiptare gjhendet ne trtekndshin e kuifijve te tre shteteve (Serbi, Kosove dhe Maqedoni) ne cilen krahine gravitojne cdo dite legalisht dhe ilegalisht dhjetra emigrantë nga afrika. verq kesja edhe autoritet serbe diteve te fundit shume emigrant po i perzne ngas Vranja e Nishin duke i futur ne Presheve?! A thua mikëpritja dhe buka e qyterave te Presheves per keta emigrante qe kane mbetur rrugëve, pastehre…po i ruan Zoti nga te keqijat, nga koronavirusi, ka pyetur agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Te shqetesuar dhe frikesuar nga koronavirusi disa qytetare permes agjencisyew s elajewmeve “Presheva Jonë” ka propozuar qe Lugin e Paresheves te iizolohet nga qytet tjera te Serbise. Ata kane kerkiart qe te  mbyllen “kufijt” e Lugines e Presheves me Serbine dhe Kosoven ne te cilat vende ka shume te infektuar, me qeloim te pengimit te zgjerimit te koronavirusit ne keto vise te praprekur ende nga ky virus vdekjeprures.

Nese mbyllen “kufijte” mes disa qyteve dhe rajoineve ne Serbi keshut psh duke izoluar Kikinden, Beogradin apo  Nishin qytet keto q eka goditur me se shumi koronavirusi, pse te tmos izolohen, te mybllet “kufiri i Lugines se Presheves me Serbine dhe Kosovën, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ndryshe Dr. Naser Ramadani, nga Presheva, Drejtor i Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, per agerjncine tone ka pershndetur qwyetraet e Lugiines së Presheves “Bravo qytetareve te Lugines se Presheves per mbajtjen e rendit, për vetdijesim dhe rrespektim te rekomandimeve te keshillave te mjekeve perballe koronavirusit” ka thenë Dr. Ramadani

SHPËRNDAJE