Ambasadorja e Konfederatës Hlevetike në Kosovë znj. Krystyna Marty Lang, duke vlerësuar raportet e mira mes Bernës dhe Prishtinës, ajo ka nënvizuar se  kjo marrëveshje dëshmon bashkëpumimin e mirë mes dy vendeve tona dhe ka për qëllim rehabilitimin e të burgosurve dhe kryerjen e dënimit në vendin e tyre të origjinës.

 

Prishtinë, 14 maj

Intensifikohet bashkëpumimi mes Ministrisë së Drejtësisë dhe Ambasadës  Zviceran në Prishtinë, në fushën e drejtësisë, duke nënshkruar marrëveshje të reja bashkëpunimi në sferën e juridikisonit ndërkombëtar mbi “transferim të personave të burgosur”, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Marrëveshja në fjalë, nënkupton të gjithë qytetarët e Kosovës të cilët janë të dënuar në Zvicër, mund të vuajnë denimin e tyre në Kosovë dhe anasjelltas, ka pohuar për agjencinë tonë minsiotrim i drjtësisë kosovare z.Hajredin Kuci

 

Pas nënshkrimit të kësaj marrëveshje, zëvendëskryeministri Hajredin Kuçi ka pohura se  “Sheti ynë ka rapoete të mirfa me shetin mik të Zvicrës , prandaj me këtë marrëveshje ka zgjeruar  edhe më shumë bashkëpunimin mes dy vendeve tona”

 

Ndërsa, ambasadorja e Konfederatës Helvetike në Kosovë znj. Krystyna Marty Lang, duke vlerësuar raportet e mira me Bernës dhe Prishtnës, ajo ka nënvizuar se kjo marrëveshje dëshmon bashkëpumimin e mirë mes dy vendeve dhe ka për qëllim rehabilitimin e të burgosurve dhe kryerjen e dënimit në vendin e tyre të origjinës.

SHPËRNDAJE