prizzzWASHINGTON, 31 korrik  – SHBA-të kane transferuar dy të burgosur nga objekti burgut në Gjirin e Guantanamos në Serbi, nkfotn agjencia e lajemeve “Presheva jone” duke ju referuar burimeve nga  Pentagoni.

Mesoht se dy teburogsurit  janë nga Taxhikistani dhe Jemeni. Zhvendosja e të burgosurve, Muhammadi Davlatov dhe Mansur Ahmed Saad al-Dayfi  redukton numrin e  te burgusrve deri në 76. Nga ky numer, 27 janë miratuar për transferim në një vend tjetër.

“Shtetet e Bashkuara vlerëson ndihmën bujare të Serbisë, si Shtetet e Bashkuara vazhdon përpjekjet e saj për të mbyllur objektin e burgimit Guantanamo Bay,” tha Sekretari i Shtetit John Kerry.

Që nga viti 2009, 31 vende e kanë zhvendosur më shumë se 100 të burgosur. transferimi i së hënës ishte hera e parë që Serbia e pranoi ish-të burgosur. Shumë nga të burgosurit e mbetur që kanë të drejtë për transfertat janë të Jemenit dhe nuk mund të kthehet në Jemen për shkak të shqetësimeve të sigurisë.
“Ai më tha se do të në vend të shpenzojnë pjesën tjetër të jetës së tij në Guantanamo se kthim në Taxhikistan,” tha z O’Hara.

Z. Davlatov është “i kënaqur që do të shkojnë në Serbi dhe është duke shkuar atje për fat të mirë dhe shpreson për të rifilluar jetën e tij,” tha z O’Hara.

SHPËRNDAJE