bukaassPresheve, 31 korrik  -Jo rrallehere viteve te fundit ne shtypin e Beogradit kemi lexuar shkrime ne kronika te zaza me titus si : “Nje bukepjekes nga Novi Sadi u vra”, “Ja japi flakën dy bukpjekesve shqiptar ne Sombor” (“Gorele dve albanske pekare u Somboru!”), “Nje furraxhi shqiptar nga Kosova eshte therur me thike”, “Nje bukepjekës nga Hasi i Prirenit eshte vrare ne Sbotice” apo Beograd.. (“Napad na tri pekare Albanaca”), “Hedhet bombe ne furren apo shtepine e nje pronari sqhiptar bukpjekesi”  (“Napadi na Albance: Zapaljena pekara u Somboru, u Novom Sadu je kamenovali,u Staroj Pazovi bacili bombu”)  e tituj me radhe qe sipas agjencise se laemeve “Presheva jomë” kete decenie te fundit, nga pamvaresia e Kosoves, rdhejtar shqiptar jane vrare, plagosur e kercnuar ne Serbi, sidomos ata qe ju japin buke  per cdo dite serbeve dhe fëmijve te tyre, kurse ata u “mirepriten” nga serbet keto vitete e fundit me barut.

 

bukploiceeLajmi me i ri vjen sot nga Kurshhumlia, qytet ky ne zemr te Serbise me arstin e hapjes së  furrs se apre te bukes nga nje shqiptar. . Pas 30 vitesh ne Kurshumli hapet furra e bukes. pambrsisht nga vrasjet, te zezzat e serbeve mbi shqiptaret ne Serbi te cilet po ikin nga Kosova e paperspektive dhe  gjen embeshtetje sot ne Serbi ?! , shqiptari per idare te fimive hyne ne gryke te pushkes, shrkuan agjencia e lajemeve “Presheveva Jone” ku vetem ne Presheve sot jnae mbi 5 furra e embeltore te prnarev e hsiptare nga Kosova, kryesisht nga Prizreni apo Tetova. Ikja e shiptarve nga Kosva per ne Preshve disi ehane pazari se edhe ektu flitet ship, ama ne Kurshumli, nuk eshte lajm i mire per ardhmerin e Kosoves, do te thoshim..

Lidhur me kete, mediat serbe ardhjen e shqiptareve ne Kosoves ne Serbia per te puura , mbetur gjalle e interpretojne pak me ndryshe, se “shqiptaret po vijne ne Kurshmli e Nis për ta krijuar “Shqiperine e Madhe”. Pergjigi do te ishte se “Shqiperia e Madhe” nuk dot behet kurre me kifle, setlijasha apo pasul por vetem ma kallash..ashtu siq po e bëjne serbet Serbine e Madhe me Veriun e Kosovës, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva jone”

Rushit dhe Seni Cahaj biznesin e tij nga Kikinda e kane zhvendsour në pjesën jugore të Serbisë. Ky shqiptar nga Prizreni kolaps Cahaj kohët e fundit hapi një furrë në qendër të Kurshumlisë dhe zyrtarisht u bë i parë shqiptar i populluar në komunë, e cila është një distancë prej 102 kilometrave të kufirit me Kosovën, kane skruar sot gazetat serbe, transmeton agjencia e lajemeve “Presheva Jone”

“Kurshumljanet nuk mund të mburremi e mikpritjes, dhe qëndrimi i tij ndaj të ardhurve të justifikuar historitë me të cilat shqiptarët në fshehtësi blerjen shtëpive dhe pronave në këtë fushë me qëllim të krijimit të një Shqipërie të Madhe..” shkrajn mediat serbe.

Sena Cahaj (29), djali i pronarit të furrës, tha se ishte një zeje të familjes dhe se në Kurshumli vijnë nga Hungaria, ku ai kaloi katër vitet e mëparshme. Kryetari i Kurshumlisë Radoljub Vidic thotë se njerëzit të prirur për panik dhe se ai ka kërkuar një raport nga policia dhe është informuar mbi procesin për regjistrim gjatë qëndrimit. bukfurra

SHPËRNDAJE