ineterppNjë serb nga Bosnja me emrirn Nikola Ceranic i akuzuar për krime lufte eshte arrestuar sot nga policia brazliane ne në São Paulo të shtunën arrestoi një shtetas i Bosnjës dhe Hercegovinës kërkuar për krime lufte të kryera në fillim të konfliktit mes bashkësive të 1992-1995 në vend, e “Presheva Jone” , referuar burimeve nga Haga

Njeriu, Nikola Ceranic, i kërkuar edhe nga Interpol  u arrestua në qytetin e Indaiatuba, pranë qytetit të Campinas, 100 kilometra nga San Paolo. Ai kërkohet nga gjykata boshnjake për “krime lufte kundër civilëve gjatë konfliktit të vitit 1992”.

Policia në São Paulo të shtunën arrestoi një shtetas i Bosnjës dhe Hercegovinës kërkuar për krime lufte të kryera në fillim të konfliktit mes bashkësive të 1992-1995 në vend, njoftoi dysheme druri brazilian. Gjykata e Lartë e Brazilit duhet të adresojë kërkesën për ekstradim. Nikola Ceranic u arrestua në 100 km nga Sao Paulo. Ai përballet me ekstradimin.crimhaha

SHPËRNDAJE