hartataaPreshevë, 1 nentor  -Evropianët janë ata që shpenzojnë më shumë në verë çdo vit në planet, me një buxhet të shpenzuar në mes të 50 dhe 400 euro për person. Me Kosovën e cila gjendet ne fund të shkallës me një mesatare vetem prej 60 cent për kokë banori., shkruajn e gazeta zvcerane, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Nëse zvicerane janë të gatshëm për të hapur kuletat e tyre për të blerë verë, megjithatë, nuk janë ata që e pinë më shumë, në krahasim me vdent tjera globale.

Movehub është i bindur se zviceranet japin më shumë se te tjret per çdo vit për verën e tyre. Zviceranët shpenzojne një mesatare prej 593.46 euro për person në vitin 2015, e llogaritur nga nje tudim interneti nga Movehub.

 

Kosova për verë jep me se paku, vetëm 60 cent . Me këte del se shqiptarët nuk jane edhe alkoofil..

Studimi i cili vjen nga Londra, për  Institutit të verës me vend Numbeo,  del me  statistika intersante nga 178 vende të botës, ku Kosovën e lenë të fundiz, ndoshta dicka normale, nese kemi parasysh besimin e popullarës shumicë.  Ky i fundit është i interesuar në koston e jetesës në vend për mallrat e konsumit, duke përfshirë verë.

“Zviceranët pinë ekuivalentin e 54 shishe verë, apo 40.5 litra në vit për frymë,” tha për Figaro Maud Laisney nga Movehub. Ajo ndjek një çmim mesatar prej 10.99 franga për shishe, të paktën dy herë sa më shumë që në vendet e tjera evropiane.

Por në qoftë se zviceranët janë të gatshëm për të hapur portofolin, ata nuk janë ata që e pinë më. Në vitin 2015, çmimi i kthehet banorëve të Andorrës që përfshinë 61.68 litra, përpara të Kroacisë (58.93 litra). Francezët është në vendin e pestë me 56.68 litra.

Evropianët janë ata që shpenzojnë më shumë në verë çdo vit në planet, me një buxhet të shpenzuar në mes të 50 dhe 400 euro për person. Me Kosovën e cila gjendet ne fund të shkallës me një mesatare vetem prej 60 cent për kokë banori. Nese e shikojmë pak harten lartë, shifet qarte se aty ku dominon islami, nuk dominon edhe aq vera..

SHPËRNDAJE