Sande John ishte një student i vitit të gjashtë të mjekësisë me vetëm dy provime për të përfunduar studimet.

Ai erdhi nga Kenia në Beograd për t’u bërë mjek, por për fat të keq nuk ia arriti.

Siç bëhet e ditur, javën e kaluar, ai ndjeu dhimbje të forta barku.

Sipas një gruaje që jep mësime në Beograd në Fakultetin Filologjik, miqtë e Sande e çuan në tre spitale të ndryshme në Beograd, por askush nuk donte ta merrte atë sepse ai nuk kishte simptoma të coronavirusit.

Gjithashtu, ata u përpoqën të telefononin një ambulancë, por ata nuk erdhën në Qendrën Studentore.

Sande përfundimisht u pranua në Poliklinikën Studentore, ku ndërroi jetë në 21 prill.

Në njoftim të tillë e ka bërë gazetari i Deutsche Welle, Nemanja Rujevic, i cili shpjegon se çfarë ndodhi:

“Studenti ynë vdiq. Kjo fjali tingëllon e pakuptimtë. Ai nuk kishte coronavirus. Kishte dhimbje barku. Kishte një ambulancë që nuk erdhi te Qyteti Studenti. Kishte tri spitale që nuk e pranuan sepse nuk kishte simptoma të coronavirusit. Ai e kaloi ditën e fundit të jetës së tij në Poliklinikën Studentore, ku akoma nuk ishte për t’u përcaktuar se çfarë ishte. Ai pati dy provime për tu diplomuar në Shkollën e Mjekësisë. Ai kishte një familje që e dërgoi në Evropë për t’u bërë mjek, dhe ajo do ta kthejë djalin e tyre me arkivolin e tij”.

Siç thuhet më tej, lajmin e ka konfirmuar edhe Parlamenti Studentor i cili ka shtuar se së shpejti do të mbahet edhe një komemoracion.

Dhe lidhur me këtë ka filluar një inspektim nga Ministria e Shëndetësisë, siç mëson Blic.rs, në mënyrë joformale, për rastin e një studenti nga Kenia i cili vdiq më 21 prill në Beograd, përcjell Telegrafi.

Siç shkruan mediumi në fjalë, për të vërtetuar rrethanat e këtij rasti të pazakontë që ka tërhequr vëmendjen e publikut, do të jetë e nevojshme një autopsi e trupit të John Sande (1990), shkaku i vdekjes i të cilit ende raportohet të jetë “i panjohur”.

Sipas informacioneve të besueshme të marra nga “Blic.rs”, Sande u “refuzua” dy herë nga Shërbimi i Ambulancës dhe një herë nga Qendra e Urgjencës në institucionet e tjera të kujdesit shëndetësor, sepse në bazë të simptomave të vërejtura në atë kohë u vlerësua se nuk ishte urgjente.

Pas një përmirësimi të lehtë të gjendjes së tij, pas mjekimit në spitalin e Poliklinikës Studentore, ai vdiq më 21 prill, vetëm pas orës 18:00, vetëm tridhjetë minuta pas një përkeqësimi të shpejtë dhe drastik të shkaktuar nga shkaqe të panjohura.

SHPËRNDAJE