sofskendPasardhësja e heroit kombëtar shqiptar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu, Sofie Kastrioti ka arritur në Kosovë. Aji fillimisht ka shprehur shqtesimet e stagnimit te proceseve ne Kosove por edhe per zhvillimet ne veri dhe rreth demarkacionit. Sofija, pasardhësja e heroit kombëtar shqiptar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu,  gati gjysmen e Kosovënderi ne Preshevë e gjene te okupuar nga Serbia?!,. “Gjyshi im Skender-beu s’ka luftuar per  ket  Shqiperi keshtu te harrnuar.. Gjyshi im s’ka luftuar per ket Kosovë keshtu ?!…” ka thëne ajo  e cila gati gjysmen e Kosovën e gjene te okupuar nga Serbia.  njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

sophhPasardhësja e Skënderbeut është pritur nga përfaqësues të institucioneve të Republikës së Kosovës, përfaqësues të festës së vjeljes së rrushit “HardhFest” dhe të bodrumit Stone Castle.  Vet Sofia u shpreh  e ngazëllyer që po qëndron në atdhe dhe për faktin se do të jetë pjesë e HardhFest 2016.

“Jam e ngazëllyer dhe shumë e lumtur që jam në Kosovë dhe që do të jem pjesë e HardhFest”, u shpreh Sofie Kastrioti me të arritur në Kosovë.   Ndërsa, për vet organizatorët e HardhFestit si dhe Komunën e Rahovecit, vizita e saj është nder pasi që kjo është hera e parë që Kastrioti viziton Republikën e Kosovës dhe e cila do të performojë veprat e saj.

Sofie Kastrioti, do të qëndrojë deri më datë 5 shtator në Rahovec. Festa e Vjeljes së rrushit “Hardh fest” do të mbahet me 2,3 dhe 4 shtator, ku gjithashtu edhe këtë vit festivali mbështetet nga Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural dhe Komuna e Rahovecit Ndërsa Partner i festivalit këtë vit do të jetë  StoneCastle, të cilët festojnë 10 vjetorin.sofskdkd

SHPËRNDAJE