Preshevë, 14 gusht -Kryetari i Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Zoran Stankovic ka thënë se nuk ka paralele mes zgjidhjen e problemeve të serbëve në Kosovë dhe qeveritë lokale në Serbinë jugore të banuara nga shqiptarët trasnmerton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Dialogu në Bruksel nuk ka të bëjë me problemet e komunave në jug

Nuk ka paralele mes zgjidhjen e problemeve të serbëve në Kosovë dhe Metohi dhe zgjidhjen qeverinë lokale funksionale në tri komunat në jug të Serbisë – Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, sepse çdo gjë është përcaktuar nga ligji dhe shteti i Serbisë në kuadër të mjeteve dhe aftësive të saj e bën atë të gjithë që kërkon udhëheqësit e tri komunave të zgjidhur – Stankoviç tha per REL. Madje sipas politikanit serb “dialogu mes Prishtinës dhe Beogradit do të bëhet në mënyrë të pavarur dhe se çështja e menaxhimit të qeverisë lokale në jug të Serbisë nuk mund të konsiderohet në kontekstin e negociatave të Brukselit.

SHPËRNDAJE